Kosárlabda

2024.04.07. 11:00

Studer Ágnesék hiába nyertek, lecsúsztak a felsőház rájátszásáról

A Flammes Carolo Basket 79–73-ra győzött a La Roche otthonában a francia női kosárlabda-bajnokság utolsó alapszakasz-fordulójában. Az Angers sikere miatt ugyanakkor ez is kevés volt Studer Ágneséknek a playoffhoz.

Teol.hu

Nem a saját kezükben volt a sorsuk Studer Ágneséknek, hiszen amellett, hogy le kellett győzniük idegenben a már biztos alsóházi a La Roche gárdáját, a nyolcadik, még playoffot jelentő helyen álló Angersnek otthon kellett volna vereséget szenvednie a hetedik Tarbes együttesétől.

Studer Ágnes (jobbra) hét percet kapott az utolsó alapszakasz-mérkőzésen
Studer Ágnes (jobbra) hét percet kapott az utolsó alapszakasz-mérkőzésen
Forrás: Flammes Carolo Basket

A Carolo hozta a saját mérkőzését, mert az első negyed közepén átvette a vezetést a vendéglátójától, s onnan már nem is engedte ki a kezéből az előnyt. A magyar válogatott felsőnánai irányítója ezúttal a kispadon kezdett és csupán hét percet játszott, ezalatt mindkét dobását kihagyta, de volt 4 lepattanója és 2 gólpassza.

Ezzel egy időben az Angers is magabiztosan hozta utolsó alapszakasz mérkőzését, így a Charleville-Mézières-i klub nem jutott a felsőházba, de kilencedik helyével a legjobb pozícióból várja az alsóházi rájátszást, az oda-visszavágós rendszerben zajló playout végén az utolsó helyezett búcsúzik az élvonaltól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!