Labdarúgás

2024.04.08. 19:24

Szappanos Péter mentette meg a Paksot a súlyos vereségtől a Groupamában – videóval

Elsősorban Szappanos Péter bravúrjainak köszönhette a Paksi FC, hogy megúszta a kiütéses vereséget a Groupama Arénában a Ferencváros ellen.

Teol.hu

Szappanos Péter sérülése után nagyszerű teljesítménnyel tárt vissza a paksiak kapujába

Fotó: Árvai Károly

A 89. percig úgy nézett ki, hogy ponttal térhet haza a Groupama Arénából a Paksi FC, de aztán jött Adama Traoré, és megnyerte a meccset a címvédőnek. A rekordbajnok addig is óriási fölényben futballozott, de Szappanos Péter, a paksiak kapusa ihletett formában védett. A hazai sportnapilap 9-es osztályzattal jutalmazta a hosszú kihagyás után a kapuba visszatérő hálóőr nagyszerű teljesítményét.

„Előzetesen azért ekkora nyomásra nem számítottam, el kell ismerni, óriási fölényben játszott ma a Ferencváros – fogalmazott Szappanos Péter a Paksi FC hivatalos internete oldalán. – Idő kérdése volt a góljuk, rengeteg helyzetük volt, egy-kettőt szerencsével úsztunk meg. Ez nem egy bajnoki döntő volt, sokkal inkább egy ki-ki meccset játszottunk a Fradi ellen, a döntetlenünk is bravúr lett volna. Ami engem illet, jót tett a lelkemnek, hogy visszatérhettem, elfáradtam mind fejben, mind fizikálisan” – összegzett a 33 éves kapus. 

Kihangsúlyozta, hogy elsősorban amiatt csalódottak, hogy a Ferencváros a legkisebb helyzetéből talált be a meccs végén, de hozzátette azt is, hogy számukra a szombati, Fehérvár elleni bajnoki lesz fontos. A tabellán 50 ponttal második Paks 19.30 órától hazai pályán mérkőzik a 46 ponttal harmadik fehérváriakkal. Erre szokták mondani, hogy igazi hatpontos rangadó vár Bognár György alakulatára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!