Női futsal

2024.05.14. 10:00

„A DEAC sokkal motiváltabbnak és élesebbnek tűnt” – Reveland Zoltán (galériával)

Berg Sándor

Sorozatban harmadszor, az elmúlt kilenc kiírásból nyolcadszor jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a tolna-mözsi alakult, amely  az elődöntőben a másodosztályú Salgótarjánnal találkozott. Reveland Zoltán együttese korán kétgólos előnybe került, s ha nem is játszott csúcsformában, végül megérdemelten jutott a másnapi döntőben.

„A kétgólos előnynek elvileg megnyugtatónak kellett volna hatnia, de mégis mintha onnantól kezdve görcsössé, idegessé váltunk volna. Kapkodó lett a játékunk, rosszabbnál rosszabb megoldásokat hoztunk. Az ellenfél kontrákból próbált veszélyeztetni, és a mérkőzés képe a második félidőben sem változott, pedig 3–0-s állásnál a lényegi kérdés eldőlt” – fogalmazott a 4–1-es győzelemről portálunknak a tolna-mözsiek vezetőedzője.

A 2F-Bau Tolna-Mözs ezüstérmes csapata a Magyar Kupában
Fotó: Micheller Szilvia / Forrás: MLSZ

A vasárnapi fináléban a „házigazda” TFSE-t búcsúztató DEAC-cal találták szemben magukat Folk Zsuzsannáék, amely égett az elveszített bajnoki elődöntő okozta visszavágási vágytól. A gól nélküli első félidő után a második közepén Horváth Viktória, majd Üveges Katalin is betalált, eldöntve az aranyérem sorsát.

„Ha az összképet nézem, a DEAC sokkal motiváltabbnak és élesebbnek tűnt – folytatta Reveland Zoltán. – Nem sok teret és helyzetet engedtek nekünk, voltak ugyan lehetőségeink, de kimondottan ordító nagy ziccerünk nem akadt. A második félidő képe is így nézett ki, aztán eljött a 30. perc, ami mindent megváltoztatott. Az első gólnál elveszítettük a fókuszt, utána kinyíltunk, majd gyorsan kaptunk még egyet. Öt a négyre váltottunk, két nagy helyzetünk volt, de mindegyik kimaradt” – emlékezett vissza a tréner, hozzátéve, hogy később a játékvezetők elnézést kértek, mert a felvételeken egyértelműen látni lehetett, hogy az első debreceni gólt szabálytalanság előzött meg.

A Tolna-Mözs így is túlszárnyalta a tavalyi szezonját, hiszen a 2022/2023-as idényben a Magyar Kupa-ezüstérem mellett a bajnokságban harmadik helyen végzett az együttes, idén viszont bejutottak az NB I. döntőjébe. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzését – 1–0-s előnyről – vasárnap vívják hazai pályán a TFSE ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!