Futsal

2024.05.12. 14:40

Ezüstérmet szerzett a Tolna-Mözs a Magyar Kupában

A 2F-Bau Tolna-Mözs 2–0-ra kikapott a DEAC-tól a női futsal Magyar Kupa döntőjében, ezzel sorozatban harmadik ezüstérmét szerezte, míg a debreceni gárda harmadszor védte meg elsőségét.

Berg Sándor

Kiss Gréta és a debreceniek második góljának szerzője, Üveges Katalin

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Nagy csatát hozott az idei döntő, ahogy azt várni lehetett a kétszeres címvédő és a sorozatban harmadik fináléját játszó gárda között. A jelző leginkább taktikailag volt igaz a mérkőzésre, az első szabálytalanságot ugyanis negyedóra játék után jegyezhették csak fel a játékvezetők. 

Addig a DEAC veszélyeztette többször az ellenfél kapuját, Deczki Vandának két ízben is nagyot kellett védenie ahhoz, hogy csapata ne kerüljön hátrányba. A Tolna-Mözs előtt labdaszerzések után adódtak lehetőségek, de a debreceni kapusnak bravúrra nem volt szüksége.

A második félidő Krascsenics Csilla két helyzetével indult, majd azt követően is a debreceniek játszottak mezőnyfölényben. Koch Fruzsina távoli lövése jelezte, hogy a tolna-mözsiek sem mondtak le a támadásokról, de ezeket továbbra is labdaszerzésből tudták megvalósítani. És ez vezetett a „vesztükhöz” a 30. percben, amikor Koch és Gajzágó Flóra összecsapása után Horváth Viktóriához került a labda, a válogatott játékos pedig a félpályáról indulva, egy védőt kicselezve előnyhöz juttatta a DEAC-ot.

Hátrányból kijjebb nyíltak Wiesner Dalmáék, ezt kihasználva Krascsenics Csilla bújt ki a védője mögül és önzetlenül tálalt Üveges Katalin elé, aki védőjével a nyakán duplázta meg a különbséget. Öt a négyre váltottak a tolna-mözsiek, de csak helyzetekig jutottak, így 2022 és 2023 után sorozatban harmadik ezüstérmüket szerezték a Magyar Kupában.

A bajnokságban ugyanakkor még összejöhet az arany Reveland Zoltán együttese számára, a döntő második mérkőzését – a Tolna-Mözs 1–0-s előnyével – vasárnap rendezik a városi sportcsarnokban.

Magyar Kupa, döntő
DEAC–2F-Bau Tolna-Mözs 2–0 (0–0)
Budapest, v.: dr. Tóth-Tolnay (Karsai, Fábián B.)
Debrecen: Pozsgai – Krascsenics Cs., Fülöp D., Gajzágó, Horváth V. Csere: Kopjári (André, Rácz A., Csepregi, Nagy A., Üveges, Hardon, Czégény. Edző: Quirikó Vivien
Tolna-Mözs: Deczki – Wiesner, Bajcsy, Kiss G., Folk. Csere: Dewath, Fekete, Ferencz F., Szalkai, Sajabó, Kracsenics P., Koch, Nagy N., Krár. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerző: Horváth V. (30.), Üveges (32.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!