Extrémsport

2024.05.22. 20:00

Ámulatba ejtő freestyle mutatványokkal szórakoztatták a közönséget az ifjú rolleresek

Nem unatkozhatott a hétvégén egyetlen vármegyei lakos sem. A Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon szórakoztató programok sokasága várta az oda látogatókat. Így történt ez vasárnap a sportcsarnok mellett található Szentes Áron Skate Parkban megrendezett II. Freestyle Roller Versenyen is, ahol a nevezők két korcsoportban indulhattak, és a pontozó zsűrinek jócskán meggyűlt a baja. Szebbnél szebb produkciókat láthattunk, nem volt könnyű kihirdetni a végső győztesek személyét.

Dahud Emil

A szekszárdi sportcsarnok mellett rendezték meg a hétvégén a II. Freestyle Roller Versenyt (Fotó: Kiss A.)

Ahogy az esemény leírásában is szerepelt, elsősorban a rolleresek töltötték be a főszerepet, de a helyszínre megérkezve azon kaptam magamat, hogy sokkal több ez, mint egy verseny, ahol a végén bajnokot avatnak. A résztvevők éppen bemelegítettek, és a háttérben pedig szólt az ikonikus tengerentúli hip-hop zene, Viola Gergő és Bán Csaba jóvoltából, persze bakelit lemezről, hiszen errefele ez így van rendjén. Mintha a kilencvenes évek Kaliforniájába csöppentünk volna bele. Láthattunk longboard bemutatót a tehetséges szekszárdi hölgynek, Sörös Gabriellának köszönhetően, továbbá Koszorú Zsolt, egykori bmx-es az 1986-ban gyártott veterán biciklijével érkezett. Ez a fajta kétkerekű egy egészen ritka darab.

Koszorú Csaba, a Szekszárdi Sportközpont NKft. Extrém Sport szakosztálya vezetőjének beszédével 15 órakor hivatalosan is kezdetét vette a megmérettetés. Először a tizennégy év alattiak nyűgözték le a közönséget és a bírókat produkcióikkal, majd következtek idősebb versenyzőtársaik. A bemutatók többségében a résztvevők két lábon érkeztek vissza járművükre, ezzel sikeresen befejezve a kitervelt koreográfiát. Vastapsok tömkelegével találkozhattunk.

A szoros versenyben végül a dobogó legfelső fokára a fiatalabbaknál a bonyhádi Békési Benedikt, az idősebb korosztályban pedig a szekszárdi Prantner Ákos állhatott fel. Ők vihették haza a Best Trick Kategória fődíjait is. Koszorú Csaba szerint mindketten rendkívül tehetségesek, ígéretes jövő áll előttük. A szakosztályvezető kiemelte: nem ez volt az utolsó rendezvényük, készülnek még meglepetésekkel az extrém sportok szerelmeseinek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!