Futás

2024.05.25. 17:04

Trónfosztás a Borvidék Félmaraton királyszámában

A korábbi kétszeres győztes Zsigmond Előd nyerte a 13. Borvidék Félmaraton leghosszabb távját. A nőknél új bajnokot köszöntöttek a 26 kilométeren.

Berg Sándor

A párás, fülledt, meleg időjárás nem kedvezett túlzottan a Borvidék Félmaraton indulóinak, akiknek a pénteki esőzés nyomait is cipőjükön kellett viselniük a szekszárdi szurdikokban és völgyekben. 

Új győzteseket avattak a 13. Borvidék Félmaraton leghosszabb távján
Új győzteseket avattak a 13. Borvidék Félmaraton leghosszabb távján
Fotó: A szerző felvétele

A futóverseny királyszámában, 26 kilométeren ehhez a terepet jól ismerő Zsigmond Előd alkalmazkodott a legjobban, a hazaiak kiválósága 1:49:39 órás időeredménnyel nyert, ezzel 2019 és 2022 után harmadik alkalommal diadalmaskodott a leghosszabb távon. A szekszárdi futó mögött – tavalyhoz hasonlóan – az abaligeti Tankovics Csongor ért célba másodikként (1:56:49 óra), míg a dobogó harmadik fokára a címvédő Szekeres Zsolt állhatott 1:59:24 órás időeredményével.

Azt már a rajt előtt tudni lehetett, hogy a nőknél nem lesz címvédés a királyszámban, a tavalyi győztes Vastag Fanni ugyanis nem nevezett az idei megmérettetésre. Az új bajnokot Szávai Liliánának hívják, a csömöri futó 2:09:12 órás idejével nyerte a női kategóriát, az az eredmény egyben az előkelő nyolcadik helyet jelenti számára az abszolút mezőnyben. A második a budapesti Hakkel Tünde (2:15:41), a harmadik a szekszárdi Szerémi Anita lett (2:18:11).

Az élő eredménykövetéshez kattintson ide.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!