Szavazás

2024.05.17. 16:45

Ők lettek Tolna vármegye kedvenc tesitanárai

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. A „K&H mozdulj! az év tesitanára” Tolna vármegyei szavazásán cikói, várdombi és paksi győztest avattak.

Teol.hu

A K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajló szavazás első lépése a jelölések begyűjtése volt, méghozzá óriási számban: országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be: 

  • 200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő
  • 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
  • 30 év alatti, fiatal testnevelő.

Az első kategória Tolna vármegyei győztese a Várdomb-Alsónána Általános Iskola tanárnője, Müllerné Kozma Zsuzsanna lett, aki a szavazatok 95 százalékát kapta meg. Fürediné Nickl Aranka, a Paksi Bezerédy Általános Iskola tesitanára a kétszáz fő fölötti intézmények kategóriájában diadalmaskodott, méghozzá a voksok 71 százalékával. A fiatal testnevelők között a Cikói Perczel Mór Általános Iskola tanítójára, Bíró Alidára a szavazatok valamivel több, mint fele (52 százalék) érkezett, amivel értelemszerűen meg is nyerte a kategóriáját, írja az Origo.

Az országos szavazás május 21-június 10. között zajlik majd a vármegyei és budapesti győztesek részvételével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!