Labdarúgás

2024.05.22. 15:31

Szekszárdi esély: ha legyőzi a fehérváriakat, bennmarad az UFC

Jön az utolsó forduló az NB III-as focibajnokságban: az UFC-nek győznie kell a fehérváriak ellen a biztos bennmaradáshoz. A szekszárdi foci jövője a tét.

Rónai Gábor

A szekszárdi vezetőedző, Mészáros István szerint élni fognak az eséllyel és kivívják a bennmaradást

Fotó: Makovics Kornél

Jól alakultak az eredmények a szekszárdiak szempontjából a Dél-Nyugati csoport utolsó előtti fordulójában. Mészáros István csapata pontot szerzett Pakson (2–2-re végeztek az atomosok második sorával), miközben az összes rivális vesztesen hagyta el a pályát. A Mohács Érden kapott ki 4–1-re, a PTE-PEAC hazai pályán veszített 1–0-ra az Iváncsával szemben, a Fehérvár II szintén otthonában maradt alul 2–0-ra a Kaposvári Rákóczival szemben, a Dunaújváros pedig Szentlőrincen kapott ki 3–0-ra. 

Győznie kell a Szekszárdnak az NB III-as labdarúgó-bajnokságban maradáshoz
A szekszárdi játékosok szeretnének ünnepelni a fehérváriak elleni bajnoki után (Fotó: Kiss Albert / Forrás: Mediaworks)

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a Szekszárdi UFC nem áll kieső helyen, s egyúttal a saját kezébe vette a sorsát. A vasárnapi utolsó fordulóban a fehérváriak második sora ellen elég nyernie Mészáros István alakulatának, amely azzal bebiztosítja jövő évi NB III-as tagságát. A sorsolás is kedvez a Szekszárdnak, hiszen a Dunaújváros és a PTE-PEAC egymással meccsel a vasgyáriak otthonában, a Mohács pedig a bajnoki címért harcoló Szentlőrincet látja vendégül – utóbbiaknak győzniük kell az aranyéremhez. 

„A kilátogató nézők nagyon izgalmas vármegyei rangadót láthattak, ahol is a mérkőzés teljes egészét tekintve igazságos eredmény született. Mindkét csapat a fizikai és mentális mutatókat tekintve igazodott az NB I-es stadion atmoszférájához. Nyilván a mi csapatunknál feszültebb a légkör, minden mozdulatnak, megfutott méternek, kidolgozott helyzetnek óriási jelentősége van. Ennek szellemében léptek pályára játékosaink és alakítottak ki az eddigieknél több lehetőséget és gólhelyzetet” – mondta Mészáros István a paksi összecsapásra visszatekintve.

Az utolsó forduló programja
NB III, Dél-Nyugati csoport, 30. forduló. Május 26., vasárnap: Kaposvári Rákóczi–Érdi VSE, Ferencvárosi TC II–Paksi FC II, Bonyhád-Majos–FC Nagykanizsa, MTK Budapest II–FC Dunaföldvár, Iváncsa KSE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Dunaújváros–PTE-PEAC, Mohácsi TE 1888–Szentlőrinc, Szekszárdi UFC–Fehérvár FC II. Valamennyi mérkőzés egységesen 17 órakor kezdődik. 

„Sajnálatos módon két rögzített helyzetet követően kerültünk hátrányba, ami a mi esetünkben nem megengedhető, de minden elismerést megérdemelnek a fiúk, hogy innen is fel tudtak állni. Ennek az eredménynek is köszönhetően az utolsó mérkőzésünkön dől majd el a jövő évi NB III-as tagságunk. Nagy a tét, csakis győzelem esetén biztos a bennmaradásunk. Rengeteget dolgoztunk ezért a lehetőségért, amit most meg is fogunk ragadni!” – tette hozzá a szekszárdiak vezetőedzője. 

A bajnokság állása: 1. Szentlőrinc 72, 2. Iváncsa 71, 3. Nagykanizsa 58, 4. Kaposvár 55, 5. Dunaföldvár 53, ...12. Szekszárd 27, 13. Mohács 25 (28–47), 14. PTE-PEAC 25 (25–46), 15. Fehérvár II 25 (35–57), 16. Dunaújváros 25 (24–61) ponttal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!