Kajak-kenu

2024.06.02. 09:00

Kiszli Vanda aranyéremmel kezdte a nemzetközi szezont

Magabiztosan nyerte a Brandenburgban rendezett maraton világkupa rövidkörös versenyét Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE klasszis kajakosa.

Teol.hu

A maraton szakág számára a németországi Brandenburgban indult be a nemzetközi szezon. Az év egyetlen világkupa versenyének első, szombati napján a rövidkörös számoké volt a főszerep, ahol a női kajak felnőttek mezőnyében Kiszli Vanda diadalmaskodott. Az Atomerőmű SE kilencszeres világ- és hétszeres Európa-bajnoka a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol 17:43,196 perc alatt teljesítette a 3,4 kilométeres távot, tizennyolc másodpercet verve a brit Melissa Johnsonra és húszat a bronzérmes Sinkó Pannára.

Kiszli Vanda magabiztosan nyert 3,4 kilométeren
Kiszli Vanda magabiztosan nyert 3,4 kilométeren
Forrás: MKKSZ

A 2016-os világbajnokság helyszínén – ahol Kiszli 26 kilométeren anno ezüstérmet szerzett – vasárnap a klasszikus táv döntőit rendezik, ahol az ASE kétszeres Világjátékok-győztese is rajthoz áll.

Kiszli Vanda idén veretlen a maraton szakágban egyesben, a májusi kaposvári Vígh Sándor Emlékversenyen harmadszor védte meg címét, ahogy a magyar bajnokságon sem talált legyőzőre. A győri ob-n párosban ezüstérmet, a szegedi gyorsasági világkupán ötezer méteren bronzérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!