Kajak-kenu

2024.06.11. 13:28

Négy atomos a szegedi Európa-bajnoki keretben

Pupp Noémiért, Besenyei Ádámért, Kollár Kristófért és Vajda Bencéért szoríthatunk a csütörtökön kezdődő szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Gyorsasági szakágban harminckét, para kajak-kenuban kilenc, SUP szakágban pedig hét versenyzővel vág neki a magyar válogatott a június 12-16. közötti szegedi Európa-bajnokságnak, számolt be róla a hazai szövetség

Pupp Noémi (jobbra) kettesben és négyesben is hajóba ül az Európa-bajnokságon
Pupp Noémi (jobbra) kettesben és négyesben is hajóba ül az Európa-bajnokságon
Fotó: Szalmás Péter / Forrás: MKKSZ

A párizsi ötkarikás játékok előtti utolsó nagy nemzetközi versenyen az épek között négy paksinak is szoríthatunk. Az egyetlen hölgy induló Pupp Noémi lesz, aki egyedüliként duplázik az Atomerőmű SE sportolói között. Májusban a klub örökös bajnokának megválasztott kajakos párosban Fojt Sárával 1000 méteren, Csipes Tamarával és Gazsó Alidával kiegészülve K4 500 méteren döntőzik szombaton. Előtte a csütörtöki nyitónapon Vajda Bence (K2, 1000 méter) és Kollár Kristóf (C2 1000 méter), pénteken Besenyei Ádám (C2 200 méter) ül hajóba az előfutamok során.

A szegedi Európa-bajnokság menetrendjét itt találtja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!