Női futsal

2024.06.02. 18:58

A bajnokságban is ezüstérmes lett a Tolna-Mözs (képgalériákkal)

Tízgólos meccsen kapott ki a 2F-Bau Tolna-Mözs női futsalcsapata a TFSE-től az NB I-es döntő negyedik mérkőzésén, így a fővárosiak 3:1-es összesítéssel nyerték meg a bajnokságot.

Berg Sándor

Kota Gabriella tarthatatlan volt a döntő negyedik mérkőzésén

Fotó: Kiss Albert

Csak a győzelem volt elfogadható a Tolna-Mözs csapatától, hogy mindent eldöntő ötödik mérkőzésre mentse a bajnoki finálét. Ehhez nagyon korán közel kerültek a hazaiak, hiszen Folk Zsuzsanna találatával már az első percben megszerezték a vezetést. A TFSE múlt heti kiváló kezdését azonban nem tudták megismételni, sőt a félidőre már a fővárosiak mentek minimális előnnyel.

Nagy Noémi két TFSE-játékos „darálójában”
Fotó: Kiss Albert

Szünet után öt perc alatt három gólt lőttek az egyetemisták, a Tolna-Mözsnek így a folytatásban többet kellett kockáztatnia. Ez visszafelé sült el, tíz perccel a vége előtt már 6–1-es vendégvezetést jegyezhettek fel az eredményjelzőre, és bár Krár Edina révén szépíteni tudott a vendéglátó, a bravúr és ezzel együtt a fordítás elmaradt. 

A TFSE-vel Fábián Rebeka és Varga Adél révén két tolna-mözsi nevelés szerzett bajnoki címet, de a kapus Ősz Csenge is lehúzott négy szezont a döntősnél. 

– Ennél jobban aligha lehet kezdeni egy mérkőzést, és a kapott gólig nem is volt probléma. Megvoltak a lehetőségeink, nem utalt semmi arra, ami a későbbiekben történt. Tartottuk magunkat az első félidőben annak ellenére is, hogy a TF még a szünet előtt megfordította az állás – nyilatkozta lapunknak Reveland Zoltán.

A szakember elmondta, a második játékrészben a szerencse elpártolt mellőlük, a vendégeknek az olyan helyzeteknél befelé pattantak a labda, amik nekik kifele, így egyoldalúvá vált a mérkőzés.

– Ez egy olyan nap volt, amikor ami kapura ment, abból gólt szerzett a TF. Nekünk emberelőnyben sem sikerült betalálnunk, a kapusteljesítmény is elmaradt és amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Kota Gabriella személyében volt egy extra játékosa a fővárosiaknak. A semlegesítését nem tudtuk megoldani – tette hozzá a tolna-mözsiek vezetőedzője, kiemelve, hogy nem az elbukott döntő, hanem az utolsó mérkőzés eredménye fáj neki a legjobban.

A Tolna-Mözsnek nincs miért szomorkodnia, hiszen három év után jutott ismét fináléba (2021-ben a DEAC-tól kapott ki szintén négy mérkőzésen), az NB I-es ezüstérem mellett pedig a Magyar Kupában is döntőt játszhatott idén.

NB I, döntő, 4. mérkőzés
2F-Bau Tolna-Mözs–TFSE-11teamsports 2–8 (1–2)
Tolna, v.: Álló (Hauck, Szabó P.)
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Koch, Folk. Csere: Dewath, Fekete, Wiesner, Sajabó, Kiss G., Nagy N., Krár. Vezetőedző: Reveland Zoltán
TFSE: Ősz – Fábián R., Kota, Varga A., Kovács Sz. Csere: Hargas, Dióssy, Benkő, Balogh N., Kókány, Kovács N., Tagyi. Vezetőedző: Viza Krisztián
Gólszerző: Folk (1., büntetőből), Krár (32.), illetve Kota (12., 17., 21., 23., 25., 30., 36.), Benkő (35.)
Kiállítva: Kókány (36.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!