Női futsal

2024.05.27. 14:45

Ezúttal elmaradt a bravúr, már hátrányban van a Tolna-Mözs a döntőben

A női NB I-es futsalbajnokság idei döntőjében először hozta a hazai csapat a pályaelőnyét, így a TFSE 2–1-re fordított a 2F-Bau Tolna-Mözs ellen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Berg Sándor

Rémálomszerűen kezdődött a bajnoki döntő második fővárosi összecsapása a Tolna-Mözs számára, amely két kihagyásból és kontrából öt perc után máris kétgólos hátrányba került. A sokkból felocsúdva magához ragadta a kezdeményezést Reveland Zoltán csapata, szinte felborult a Dr. Koltai Jenő Sportközpont pályája.

Folk Zsuzsannáék (fehérben) hiába játszottak fölényben, nem sikerült győzniük Budapesten
Fotó: Kiss Albert

Hiába ragasztották kapuja elé vendéglátójukat Folk Zsuzsannáék, a szépítő találat sokáig csak nem akart megszületni. A jég a második félidő elején tört meg, labdaszerzés utáni létszámfölényes helyzet végén Krár Edina hat méterről eleresztett lövése utat talált az egyetemisták kapujába. A tolna-mözsiek tovább hajtottak a hosszabbítást jelentő döntetlenért, de erőfeszítésük nem párosult újabb góllal.

„Nem lehet elvonatkoztatni a két kapott góltól, nem kezdtük jól a mérkőzést. Ami pozitívum, hogy nem estünk szét, ami azért jellemző volt ránk a korábbiakban – kezdte értékelését lapunknak Reveland Zoltán. – Ezt követően az történt a pályán, amit szerettünk volna, megvoltak a helyzeteink, kapufákat rúgtunk, majd a második félidőben szinte felborult a pálya, a TF elvétve jött át térfelünkre, mégsem sikerült egyenlítenünk. Ez egy tipikusan olyan mérkőzés volt, ahol nem a jobb csapat nyert” – jegyezte meg a tolna-mözsiek vezetőedzője.

Reveland Zoltán hozzátette, a következő mérkőzés kulcskérdése az lesz, hogy erőt tudnak-e meríteni abból a 35 percből, amin jól játszottak, vagy az első öt perc sokkja marad meg a játékosok fejében.

A Tolna-Mözs vasárnap az életben maradásért lép pályára hazai közönsége előtt (kezdés: 17 óra), hogy egy utolsó, mindent eldöntő összecsapásra még vissza tudjon menni Budapestre. Ellenkező esetben a TFSE idegenben szerzi meg a bajnoki címet.

Női NB I, döntő, a 3. mérkőzésen
TFSE-11teamsports–2F-Bau Tolna-Mözs 2–1 (2–0)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont. V.: Apkó (Róka K., Dobó G.)
TFSE: Hargas – Dióssy, Fábián R., Balogh N., Varga A. Csere: Ősz, Benkő, Kókány, Kovács N., Kovács Sz., Tagyi. Edző: Viza Krisztián
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Koch, Folk Zs. Csere: Fekete E., Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Kiss G., Nagy N., Krár. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerző: Fábián R. (2.), Kovács Sz. (5.), illetve Krár (26.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a TFSE javára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!