KÉZILABDA

2018.03.22. 12:58

A Hőgyész volt csak talpon a megyében

A megye NB II-es csapatai közül a Hőgyészi SC tudott nyerni, amely fontos két pontot tartott otthon a Komló ellen. A Tolna a NEKA-tól, a Tamási a Duna-Pentétől kapott ki.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Férfi NB II, Dél-nyugati csoport

16. forduló Hőgyészi SC–Sport36-Komló U22 31–26 (13–11). Tamási, 150 néző. V.: Hovány, Ubornyák. Hőgyész: Hudra – Sipos M. 4, NYITRAI 10 (2), Ányos, Gadányi 3 (3), Vojkovics I. 2, Szabó T. 3. Csere: Molnár B. (kapus), Héger, Krémer, Simigh, Pap B., Vald 1, VOJKOVICS GY. 5 (1), Teimel R. 1, Teimel M. 2.

Hetesek: 9/6, ill. 4/3.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Bán Tamás a mérkőzés elején megjegyezte, ugyanolyan harcias játékot vár el csapatától, mint azt tették a mecseknádasdi 37–32-es siker során. Az első félidőben ebből semmi nem valósult meg, gyenge támadójáték mellett a védekezésük sem volt elég határozott. Fordulás után viszont négy perc alatt 7–0-t produkált a HSC, megalapozva sikerét.

Bán Tamás: – Sajnos nem tudtuk megismételni az előző hetekben mutatott játékunkat, ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk.

Női NB II, Dél-nyugati csoport

16. forduló Tolna KC–NEKA U21 25–34 (12–17). Tolna, 100 néző. V.: Rozina, Szászfai. Tolna: Tancz – László K. 1, Pásztor K. 3, Csajkó 9, Lengyelfalusy 4, Gál D. 7, Yela. Csere: Majsai Németh, Lénárt (kapusok), Pásztor F. 1, Bakó.

Hetesek: 4/3, ill. 7/5.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Egy hét alatt a harmadik mérkőzését játszotta a Tolna, a NEKA pedig nem bízott semmit a véletlenre: keretükben kilenc NB I/B-s játékos kapott helyet. A hazaiaknak a mérkőzés során voltak jó időszakai védekezésben, támadásban pedig ötletes és szép megoldásokat is bemutattak, de a végére elkészültek erejükkel, így be kellett érniük a tisztes helytállással.

Gálné Vígh Zsuzsanna: – Becsületesen küzdött a csapat, a kapusteljesítmény nagyszerű volt. Amit tudtak, azt kihozták magukból a lányok.

Duna-Pente NKSE–Tam-Bau Tamási KC 33–26 (15–10). Dunaújváros, 70 néző. V: Báthori, Lamberg-Liszkai. Tamási: János – Sákovics B., Seemann, Sere 5 (3), Sákovics K. 2, Mészáros F. 6, Salamon 1. Csere: Kajdi I. (kapus), Fölker, SZABÓ D. 12 (2).

Hetesek: 7/6, ill. 6/5.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Támadójátékának köszönhetően a félidő középén kétgólos előnyben is volt a Tamási, de a hazaiak gyors ellentámadásaik révén fordítani tudtak. A szünet után feljavult a vendégek játéka, de a kardinális különbségekben nem tudtak vendéglátójuk fölé nőni. Ifi: 29–19.

Varga László: – Ismét egy mérkőzés, amit a felállt védelmek elleni játékban megnyertünk. Ennél is jobbra vagyunk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!