A38

2018.03.10. 10:38

Izgalmas koncertekkel ünneplik a 15. születésnapot

Különleges koncertekkel ünnepli tizenötödik születésnapját az újbudai A38 hajó. A kéthetes születésnapi fesztivál április 24-től május 8-ig tart, fellép mások mellett a Nouvelle Vague, a Too Many Zooz, az Akkezdet Phiai, a Neo, a VHK és az Anima Sound System is.

Nouvelle Vague performs at the first day of the 16th edition of the Brussels Summer Festival, Sunday 06 August 2017 in Brussels. BELGA PHOTO FILIP DE SMET

Forrás: AFP/BELGA/BELGA MAG

Fotó: Filip De Smet

A programsorozat kiemelt dátuma április 30., az A38 hivatalos születésnapja, ezen a napon ad 15 éves életműkoncertet a Nouvelle Vague, a hetvenes-nyolcvanas évek punk és új hullámos zenéit bossa nova stílusba átültető francia csapat, a kiállítótérben Joep Beving holland zongorista játszik, éjjel pedig az osztrák house formáció, a Klangkarussell áll színpadra – közölték a szervezők.

Minden az évfordulókról szól a magyar fellépők esetében is. Április 25-én a ritkán koncertező Neo vetítéssel egybekötve eleveníti fel az idén 15 éves, általuk írt Kontroll-filmzenét, a hiperkarma (április 28.) és az Akkezdet Phiai (április 29.) 2003-ban kiadott albumaikat (Amondó, illetve Akkezdet), április 26-án a Vágtázó Halottkémek pedig az idén 30 éves A halál móresre tanítása című lemezét játssza végig. Másnap a hajón ünnepli 25. születésnapját az Anima Sound System, amelynek alapítója és vezetője, Prieger Zsolt vágta hozzá az A38 oldalához a pezsgősüveget a 2003-as avatási ünnepségen. Szintén itt ünnepli 20. születésnapját a Mystery Gang (április 28.), a Mary Popkids pedig május 4-én a fedélzeten mutatja be legújabb EP-jének dalait.

A kortárs komolyzene képviseletében lép fel a hajón május 3-án a német zongorista, Hauschka, május 5-én játszik a funkos-hiphopos francia Deluxe, és május 1-jén pótolja korábban elmaradt fellépését a New York-i brass house formáció, a Too Many Zooz. Visszatér a görög stoner csapat, a 1000MODS (április 27.), új lemezét mutatja be a brit dzsesszfunk Herbaliser (május 2.), ugyanazon a napon ad koncertet a post-rock amerikai Sannhet, és május 5-én hallható a bassszuszenékben jeleskedő holland Dope D.O.D. Szintén fellép a svéd ambient csapat, a Carbon Based Lifeforms (április 27.) és az amerikai trap/hardstyle előadó, Kayzo (április 30.).

Borítókép: A Nouvelle Vague fellépése Brüsszelben.

AFP / BELGA / BELGA MAG / Filip De Smet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában