Kék hírek, bulvár

2016.02.16. 18:52

Vasárnap találták meg a betonban a férfi holttestét

Eltűnésének napján, 2013. május elsején éjszaka a házában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek a holttestét vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében, mondta el a keddi sajtótájékoztatón Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Molnár Gábor bűnügyi főkaptány-helyettes és Molnár Ágnes sajtószóvivő a keddi tájékoztatón (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

Óriási sajtóérdeklődés mellett zajlott kedden a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság dunaföldvári gyilkosságról tartott sajtótájékoztatója. Eddig ugyanis a nagy port felkavart, országos érdeklődést keltett ügyről nem nyilatkozott a rendőrség, és az értesüléseket sem kommentálta.

Molnár Gábor ezredes, a megyei főkapitány bűnügyi helyettese időrendbe szedte a történteket. Mint mondta, közel három évvel ezelőtt, 2013. május elsején tűnt el a dunaföldvári vállalkozó. Negyedikén tett bejelentést erről az áldozat testvére. Már a közigazgatási eljárás során felmerültek az ügyben ellentmondások, de olyan bizonyíték nem került elő, amelynek alapján büntetőeljárás indulhatott volna. 2014-ben a paksi kapitányság mellé a megyei főkapitányság is bekapcsolódott a közigazgatási eljárásba.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt azonban csak 2016. január 5-én rendelték el nyomozást egy új információ alapján. Onnantól felgyorsultak az események. Január 29-én elfogták a 32 éves Sz. J. dunaújvárosi lakost, február 9-én pedig őrizetbe vették a 40 éves G. R.-t, aki szintén dunaújvárosi férfi. Ő az a dunaújvárosi önkormányzati képviselő, akinek a párttagságát azóta felfüggesztette a Fidesz, de ezt nem az ezredes mondta.

Több helyen kezdték meg a házkutatást Dunaújvárosban, az egyik helyszínen tetemkereső kutya is megerősítette, ott lehet a holttest, amelyet vasárnap 11 és dél között találtak meg. Elrejtésére a tettesek 2-3 köbméternyi építési hulladékot és betont használtak fel. A hétfői boncolás adatai szerint az áldozatot bántalmazták, aki ebbe belehalt. Szinte teljesen bizonyos benne a rendőrség, hogy a szóban forgó vállalkozó földi maradványait találták meg, de a vizsgálatok még tartanak. Merő véletlen, hogy a harmadik gyanúsítottat, a 44 éves G. A.-t is vasárnap délben fogták el a Liszt Ferenc reptéren, amikor hazaérkezett Ausztráliából, tette hozzá a bűnügyi főkapitány-helyettes. Mint megírtuk, az áldozat felesége a férje „eltűnését”  követően egy férfival Ausztráliába távozott.

A további részleteket firtató kérdésekre a nyomozás érdekeire tekintettel Molnár Gábor nem válaszolt. Kérdésünkre azonban elmondta, jelen ismereteik szerint mindhárom előzetes letartóztatásban lévő férfi részt vett a vállalkozó meggyilkolásában. További gyanúsítások sem kizárhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!