Kék hírek, bulvár

2016.11.10. 06:15

Elkészült a vádirat a befalazott dunaföldvári vállalkozó halálának ügyében

Három férfi ellen emelt vádat a főügyészség a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében. A tettes két társát a bűnpártolással, egyiket ezen kívül orgazdasággal is vádolják.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

Vádat emelt a Dunaföldváron 2013. május 1-én történt emberölés ügyében a Tolna Megyei Főügyészség, tájékoztatott dr. Magyar Pál megyei főügyész. Mint annak idején beszámoltunk róla, a holttestet 2016. február 14-én találta meg a nyomozó hatóság egy dunaújvárosi pincében. A vádiratba foglaltak szerint a gyilkosság elkövetőjét korábban ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt már bebörtönözték. Mint megtudtuk, nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

Ki az a Gál Roland?

Nagy port vert fel a sajtóban, amikor az emberölési üggyel összefüggésben letartóztatták Gál Roland dunaújvárosi képviselőt, aki 2006-tól volt a képviselő-testület Fidesz-KDNP frakciójának a tagja. További érdekesség, hogy a képviselő az önkormányzatban a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke volt 2010-2014 között. Letartóztatása után a Fidesz felfüggesztette a gyanúsított párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból, Gál Roland azonban 2016. február 29-én kelt nyilatkozatával írásban lemondott képviselői megbízatásáról.

Jelenleg az emberölés mellett kifosztással és magánlaksértéssel is vádolják. Az ügyben szereplő másik két férfi az eset bűnpártolója volt. 

Mint annak idején megírtuk, a gyilkossággal vádolt férfi és a sértett korábbi jó viszonya egy 3 millió forintos elszámolási vita miatt vált ellenségessé. A vád szerint a férfi elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten, aki egyedül élt a dunaföldvári házban. A végrehajtás érdekében a sértetti ingatlan megfigyelésére kérte a börtönből ismert barátját, aki a vádbéli napon, éjszaka szólt neki, hogy a sértett egyedül van otthon. Az ügy harmadik gyanúsítottja ekkor kapcsolódott be a történetbe, ugyanis ő vitte el autóval a házhoz az emberölés vádlottját. A gépkocsit vezető férfi az autóban, míg a társuk a figyelés helyén maradt. A vádirat megállapítása szerint a vádlott indulatos állapotban ment be a házba, a sértettet nyomban torkon ragadta, majd mindketten a földre estek, és ő megfojtotta. Ezután a holttestet kivitte az ingatlanból, és a gépkocsit vezető vádlott segítségével az autóba tették. Ezt követően mindhárman az emberöléssel gyanúsított vádlott édesanyjának dunaújvárosi, felújítás alatt álló ingatlanához hajtottak. A sértett holttestét a ház pincéjének végében helyezték el, és befedték építési törmelékkel, majd egy falat is elé építve elrejtették. Ehhez a tettesek 2-3 köbméternyi építési hulladékot és betont használtak fel.

A gyilkossággal vádolt férfi átadta a sértett holttestéről levett arany láncot a korábban figyelést végző, majd a holttest elszállításában segédkezőnek társának a közreműködésért. Később pedig azért, hogy hallgasson a történtekről, adott még neki 1 millió 300 ezer forintot. Emiatt ezt a férfit orgazdasággal is vádolja a főügyészség. 

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a Szekszárdi Törvényszék előtti bírósági tárgyalást. A főügyészség az I. rendű vádlottal szemben fegyházban, a II. és III. rendű vádlottakat érintően pedig börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Új információk alapján

Eltűnésének napján, 2013. május elsején éjszaka a saját házában ölték meg a dunaföldvári vállalkozót. Már a közigazgatási eljárás keretében feltérképezték az áldozat kapcsolatrendszerét, utolsó napját, voltak is gyanús körülmények, de csak 2016. január 5-én lehetett elrendelni a nyomozást emberölés ügyében, egy új információ alapján. Január 29-én elfogták a 32 éves Sz. J. dunaújvárosi lakost, február 9-én pedig őrizetbe vették a szintén dunaújvárosi, 40 éves G. R.-t. Az emberölés harmadik gyanúsítottját, a 44 éves G. A.-t 14-én délben fogták el a Liszt Ferenc reptéren, amikor hazaérkezett Ausztráliából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!