rendőrségi hírek

2020.03.12. 10:25

Elvették az érvényes rendszámtáblát, feltett egy másikat

Befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két nagymányoki férfi ellen indítottak, mivel más rendszámot tettek a kocsijukra, mint amelyet a magyar hatóságok adtak ki.

TEOL

Forrás: TMRFK

Aparhanton ellenőriztek az egyenruhások egy személygépkocsit és annak utasait március 3-án. Az intézkedés során kiderült, hogy az autóra egy holland rendszámot szereltek fel. Megállapították, hogy a kocsira korábban már adtak ki magyar hatósági jelzést, melyet a rendőrök elvettek a sofőrtől, akkor szabálysértési eljárást indítottak a járművezető ellen. A kocsira felszerelt holland rendszámot az egyenruhások lefoglalták, és büntető feljelentést tettek – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók egy 20 és egy 30 éves nagymányoki férfit hallgattak ki gyanúsítottként az eset kapcsán. Mindketten elismerték, hogy az autóra korábban kiadott holland rendszámot ők szerelték fel a kocsira. Ezt azért tették, mert az autóval mindenképpen közlekedni akartak, annak ellenére, hogy korábban a magyar rendszámot már elvették az egyenruhások.

A bonyhádi rendőrök az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és bíróság előállítási javaslattal az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában