Közélet

2008.03.04. 09:09

Nem akar lemondani az elítélt MSZP-s képviselő

Nem mond le Szabó Gábor MSZP-s bonyhádi képviselő. Mint arról tegnap már beszámoltunk a képviselőt azért szólította fel lemondásra a FIDESZ, mert kiderült, büntetett előélettel indult az önkormányzati választásokon.

Teol.hu

Szabó Gábort telefonon érte el munkatársunk. A képviselő elmondta, nem mond le mandátumáról és továbbra is képviseló óhajt maradni Bonyhádon. Büntetésével kapcsolatosan megjegyezte: 2006. március 22-én előzetes mentesítésben részesült, választójoga nem csorbult, minden büntetőjogi hátrány alól mentesült. Szerinte annak kellene lemondania, aki kimondta magáról a testületi ülésen, hogy hat éven keresztül semmit sem tett.

Mint azt tegnap megírtuk, a képviselőt jelentős kárt okozó csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találták bűnösnek 2006. március 20-án. Ezért egy év nyolc hónap szabadságvesztéssel és százezer forint pénzbírsággal sújtották. A szabadásgvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.
A törvény szerint egyébként Szabó Gábornak nem muszáj lemondania, ugyanis nem tiltották el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!