Közélet

2009.08.03. 18:03

Újabb súlyos vádak a volt MSZP-s polgármester ellen

Újabb bűncselekmények miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség Szabó Loránd volt dombóvári polgármester ellen, erősítette meg dr. Magyar Pál megyei főügyész.

TEOL/I.I.

A vád különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés. Szabó Loránd 2003-ban és 2004-ben testületi felhatalmazás nélkül utalt át 140, majd 26 és 40 millió forintot két cég számlájára, annak érdekében, hogy azt pályázati önerőként feltüntethessék. A pénzt pár nap múlva visszautalták az önkormányzat számlájára, kár nem keletkezett, de formailag megvalósult a sikkasztás. Ebben az ügyben a VPOP is nyomozott, de nem emeltek vádat Szabó és a két ügyvezető ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt, mert a cégeknek az önkormányzati pénz nélkül is volt elég bankgaranciájuk a pályázathoz. Mint ismeretes, a volt polgármester kétmillió forintot küldött Naszvadi Balázs képviselőnek, hogy az álljon el egy rágalmazási per folytatásától. Ezen kívül tanácsnoki megbízatást is ígért neki. A rágalmazási ügyben azóta pénzbüntetésre ítélték Szabó Lorándot, aki még ez előtt tisztségéről lemondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!