Közélet

2010.04.24. 07:23

A fegyveres postarabló elfogója lett az Év megyei rendőre

Hrabóczki László érdemelte ki az idei Év Tolna megyei Rendőre címet, amit pénteken vehetett át a Rendőrség Napján. Ugyanekkor adták át az Év Közalkalmazottja, az Év Tolna megyei Polgárőre, és több másik kitüntető címet is.

Vizin Balázs

- Valamennyi Tolna megyei rendőr tisztesen helytállt szolgálati helyén - mondta dr. Soczó László dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány pénteken Szekszárdon, a Rendőrség Napja alkalmából tartott rendezvényen.

Most már megszokott, hogy a megyei és a szekszárdi kapitányság közös ünnepségen jutalmazza a legjobbakat. Ezen a napon adják át a díj 1995-ös alapítása óta az Év Tolna megyei Rendőre címet, amelyet idén a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság (TMRFK) javaslatára Hrabóczki László rendőr zászlós kapta.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hrabóczki László lett az Év Tolna megyei Rendőre
[/caption]
A kitüntetett a Dombóvári Rendőrkapitányság járőrvezetője, aki társával együtt elfogta tavaly novemberben a dombóvári fegyveres postarablás tettesét. Az is megszokott, hogy ekkor adják át az Év Tolna megyei Polgárőre elismerést, amit idén Kövics Sándorné, a Dunaföldvári Polgárőr Egyesület elnöke vehetett át dr. Puskás Imrétől, a megyei közgyűlés elnökétől.

A megyei főkapitányság Év Rendőre kitüntetését dr. Horváth Péter, a bűnügyi osztály gazdaságvédelmi és vizsgálati alosztályának vezetője kapta. A többi díjazotthoz hasonlóan, a szakterületén végzett kimagasló teljesítményéért Simon Antalné érdemelte ki az Év Közalkalmazottja címet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elmauer Szilárd (balról), dr. Pakulár Károly és Márta Norbert
[/caption]

A megyei elismerésekkel együtt adták át a szekszárdi díjakat is a Rendőrség Napján. A város képviselő-testületének döntése alapján Elmauer Szilárd és Pakulár Károly rendőr őrnagy vehette át a Szekszárd Megyei Jogú Város Év Rendőre címért járó kitüntetést Horváth István polgármestertől.

A díjazottak között volt Márta Norbert rendőr százados is, akit szintén a közgyűlés jutalmazott kiemelkedő szakmai teljesítményéért.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Cser Attila
[/caption]

Szekszárdhoz hasonlóan Dombóváron és Pakson is a díjazták a szakterületükön kimagasló teljesítményt nyújtó rendőröket. Előbbi városban a Kistérség Év Rendőre kitüntetést Cser Attila főtörzszászlós kapta. Pakson Berkiné Tózer Erika hivatalvezető munkáját ismerték el a "Paks Város Közbiztonságáért" díjjal, ő 1990-ben került a kapitánysághoz fegyverügyi előadóként.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!