Közélet

2011.04.09. 13:39

Terített asztal várta a szépkorúakat

Belecska adott otthont Simontornya és kistérsége nyugdíjasklubjai második találkozójának.

Varga L.

A terített asztaloknál közel százötvenen foglaltak helyet a simontornyai, tolnanémedi, pincehelyi, kisszékelyi, nagyszékelyi és Nagykónyi nyugdíjasklubok képviseletében.

A házigazdák most ünnepelték a klub megalakulásának ötödik évfordulóját. Az eddig történteket szellemes verssel idézték fel. Mozgalmas éveket tudhatnak maguk mögött. Sok helyen jártak, sokat tettek, sütöttek, főztek, segítettek a falunak, a gyerekeknek. 

A klub mottója: Ember küzdj, és bízva bízzál! – sokszor segítette át az időnkénti nehézségen a szépkorúakat. Szeledeli Györgyné, a belecskai klub elnöke elmondta, nagyon örül, hogy egy ilyen jó közösség vezetője lehet, annak meg különösen örvend, hogy ennyi baráti nyugdíjasklubbal együtt ünnepelhetik születésnapjukat.

Ismét beigazolódott, hogy összefogással sok minden megvalósítható. A baráti klubok képviselői – köztük Botos Jánosné régiós klubvezető –  ajándékkal, jó szóval köszöntötték, erőt, egészséget, kitartást kívántak a jubilánsoknak.

A nap színfoltja volt a testvérklubok fellépése. Jeleneteikkel, verseikkel, dalaikkal megnevettették egymást, feledtették hétköznapi problémáikat, beszélgettek, nosztalgiáztak. A klubvezetők már elkezdték a jövőbeli tervek, elképzelések egyeztetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!