Közélet

2011.06.24. 16:06

Szomorú levél jött, véget ért a jó kapcsolat

Véget ér a partnervárosi kapcsolat a holland Bodegraven és Tolna között.

TEOL/Steinbach Zsolt

 Mint az egy önkormányzati előterjesztésben olvasható, Bodegraven a közelmúltban egyesült a szomszédos Reeuwijk településsel, egyben új képviselő-testületet választottak, illetve a polgármester személye is változik. A jelenlegi városvezető levélben tájékoztatta a tolnai önkormányzatot arról, hogy az egyesült Bodegraven-Reeuwijk település új testülete a partneri kapcsolatot szeretné megszüntetni, mert úgymond más prioritásokat vett fel a programjába. Egyben megköszönte az eddigi együttműködést és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a dolgok így alakultak.

A tolnai képviselő-testület ebben a helyzetben lényegében annyit tehet, hogy tudomásul veszi a hollandok döntését, természetesen megköszönve az eddigi sikeres együttműködést és a jó kapcsolatok ápolását. A téma várhatóan a jövő hét szerdai tolnai testületi ülésen kerül napirendre.
Bodegraven és Tolna között egyébként még az 1990-es években alakult ki kapcsolat, amely 2000-ben vált hivatalossá. Tény az is, hogy Tolna németországi, illetve erdélyi partnertelepülési kontaktusa szorosabb volt a hollandénál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!