Közélet

2012.02.01. 18:26

Egy krecsány is bekerült a honatya vagyonnyilatkozatába

Egy krecsány is szerepel Potápi Árpád János bonyhádi honatya legfrissebb vagyonnyilatkozatában feltüntetett ajándékok között.

TEOL/Steinbach Zsolt

Minden bizonnyal az ajándék krecsány volt a legfőbb érdekessége a Tolna megyei honatyák 2011-es vagyonnyilatkozatainak (lásd: keretes írásunkat). Túl sok változás ugyanis nem történt, új ingatlant a kilenc honatya közül senki nem vásárolt, voltak, akiknek sikerült csökkenteniük a tartozásaikat, akadt, aki autót vett tavaly. Figyelemre méltó még dr. Braun Márton könyv és CD-gyűjteménye, ami szintén bekerült a nyilatkozatba.

Dr. Braun Márton (Fidesz): Továbbra is fele részben tulajdonosa egy 150 négyzetméteres szekszárdi családi háznak és egy 120 négyzetméteres siófoki üdülőnek. 5,6 millió forint értékű befektetési jegye van, ami csökkenést jelez, bankszámláin viszont több lett a pénz: 8,7 millió forint, 29 ezer USA dollár és 62 ezer euro. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetőjeként valamelyest nőtt a fizetése (havi bruttó 960 ezer forint). Autója és tartozása továbbra sincs, viszont milliós értékű könyv- és CD gyűjteményt is feltüntetett.

Dr. Harangozó Tamás: (MSZP): Immár 68/96-od részben tulajdonosa egy budapesti, V. kerületi, 96 négyzetméteres lakóháznak. Változatlanul 2/38-ad részben tulajdonostársa egy gerjeni, 3,8 hektáros és egy 1,5 hektáros legelőnek, de már nem tulajdonostársa egy szekszárdi lakóháznak. A Vas megyei Csipkereken egy 4320 négyzetméteres zártkert fele,  Bátaszéken egy 606 négyzetméteres telek egyharmada az övé. Mercedes helyett egy 2005-ös Audija van, és egy Wartburgja 1/6 részben. Továbbra is kétmillió forint készpénzzel rendelkezik, magánszemélyekkel szembeni tartozása maradt négymillió forint.

Hirt Ferenc (Fidesz): Változatlanul egy Subaru és egy Mercedes autója van. Egy tamási 86 négyzetméteres lakóház tulajdonosa is. Fele részben övé egy tamási, egy kaposvári és egy nagykanizsai autószalon, valamint Tamásiban egy 24 négyzetméteres iroda és egy gépjármű eredetvizsgáló egység. Egy 2642 négyzetméteres telek fele is az ő tulajdona. A Hirt Autó Kft. ügyvezető igazgatója, de ebből már nincs jövedelme. Önkormányzati képviselőként havi bruttó 40 ezer forintot kap. Megtakarítása nincs. Pénzintézeti tartozása 11,8 millió forintra csökkent. 

Horváth István (Fidesz): Egy 115,54 négyzetméteres szekszárdi lakásnak fele részben, egy 56 négyzetméteres lakásnak száz százalékban tulajdonosa. Emellett négy darab szekszárdi, 30 négyzetméter körüli üzlethelyiség is az övé. Nagydorogon tulajdonosa egy borospincének, illetve fele részben birtokol egy 2359 négyzetméteres szőlőterületet. Egy Opel Zafirát lízingel. Hagyatékként jutott két kisteherautóhoz, egy traktorhoz és egy pótkocsihoz. Pénzintézeti tartozásai csökkentek, az egyik tétel jelenleg 8100, a másik 42 ezer svájci frank. 4,895 milliós életbiztosítása van. Szekszárd polgármestereként továbbra is havi bruttó 579 ezer forintot keres. Egy kft.-nek fele részben tulajdonosa, ügyvezetői tisztségét szünetelteti. Egy részvénytársaságban 44 százalékos a tulajdona.

Patay Vilmos (Fidesz): Egy dombóvári társasházi lakás felének, egy dalmandi 65 négyzetméteres ikerház harmadának, egy döbröközi szőlő-gyümölcsös és présház negyedének, egy kalnicai (Szlovákia) 1,9 hektáros szántó, gyepterület hatodának tulajdonosa. Tavaly vásárolt egy Peugeot 407-est. Változatlanul 1,5 millió forintos megtakarítása van takarékbetétben, és 3 milliós maradt a hiteltartozása. Önkormányzati bizottság külsős tagjaként bruttó 34 800 forintot kap havonta. Fele részben egy gazdasági társaság tulajdonosa.

Potápi Árpád János (Fidesz): Változatlanul tulajdonosa két bonyhádi lakóháznak udvarral és egy Opel Astrának. Megtakarításai valamelyest nőttek, bankszámlán 2,9 millió forintja, illetve 8100 eurója van, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése pedig 2 millió forint. Tartozása már nincs. Polgármesteri javadalmazása nem változott, bruttó 483 100 forint.

Néhány üveg bor, pálinka és a krecsány

Potápi Árpád János a Tolna megyei képviselők közül egyedüliként tüntetett fel a nyilatkozatában képviselői megbízatásával összefüggésben tavaly kapott ajándékokat: 3 üveg pálinkát (kb. 2 ezer forint értékben), 5 üveg bort (kb. 10 ezer forint) és a krecsányt (kb. 2500 forint). A honatya érdeklődésünkre elmondta, hogy a krecsány egy székely tájszó, kisebb kabátot, kardigánt jelent. Nevezett ruhadarabot egyébként egy Tolna megyei építőipari cég vezetőjétől kapta ajándékba, a társaság nem dolgozott még Bonyhádon.

Dr. Puskás Imre (Fidesz): Felerészben tulajdonosa egy bátaszéki, 115 négyzetméteres szövetkezeti háznak és egy pécsi 43 négyzetméteres lakásnak. Tavaly vásárolt egy Renault Grand Scenic-et. Pénzintézettel szembeni tartozása kb. felére, 10,6 millió forintra csökkent, magánszemélyekkel szembeni tartozása valamelyest nőtt, 2 millió forintra. Megtakarítása nincs. Tolna megye közgyűlésének elnökeként továbbra is havonta bruttó 615 ezer forintot keres.

Tóth Ferenc (Fidesz): Faddon egy 180 négyzetméteres lakóház, egy 5 hektáros szántó tulajdonosa fele részben, és van egy 700 négyzetméteres telke is. Kocsija továbbra sincs. 1200 darab OTP, 38 darab MOL, 1800 darab Telecom, 1600 darab FHB és 3665 darab Citygroup részvény tulajdonosa, de tízmillió forintos pénzintézeti hitele is van. Tolna megyei kormánymegbízottként havi bruttó 734 350 forintot keres.

Dr. Vejkey Imre (KDNP): A képviselő vagyoni viszonyaiban a 2011-es év sem hozott semmilyen változást. Ahogy korábban is, Balatonföldváron egy 300 négyzetméter feletti hétvégi ház és udvar tulajdonosa. Budapest belterületén pedig lakóháza van, a tulajdonosi hányad mértéke 2291/20000. Pénzintézettel szembeni tartozása is pontosan ugyanannyi, mint korábban: 115 134 svájci frank, valamint 5 millió forint. Ügyvédi tevékenységét nem szünetelteti, de ebből nincs jövedelme. Gépjárműve és megtakarítása továbbra sincs.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!