Közélet

2014.10.21. 22:49

Orbán Viktornak is megírja panaszait Simon László

Megtartotta alakuló ülését a kismányoki képviselő-testület. A régi-új polgármester nehezményezi, hogy megalázóan alacsony az illetménye.

Vizin B.

Megtartotta alakuló ülését a kismányoki képviselő-testület. A jogerős választási végeredmény alapján a következő öt évben is Simon László vezeti a völgységi községet, képviselőként pedig Bodnár Péter, Müller János, Simon Lászlóné és Szabó Béla dolgozhat.

Az október 20-i tanácskozáson az eskütételeket követően megválasztotta a grémium a település alpolgármesterét: akárcsak az előző ciklusban, a mostaniban is Szabó Béla látja el ezt a feladatot. Megalakították az ügyrendi bizottságot is, amelynek vezetését Bodnár Péterre bízták, Müller János tagként, Illés László Árpádné pedig külsős tagként vállal szerepet a munkában.

A jogszabályban foglaltak szerint a polgármester, valamint az alpolgármester tiszteletdíjáról, költségtérítéséről is döntött a testület. Eszerint Simon László illetménye havonta bruttó 74 800 forint, költségtérítése 11 220 forint, míg Szabó Béla tiszteletdíja 52 351 forint, költségtérítése 3 926 forint.

– Ha összevetem a fizetésemet például egy közfoglalkoztatott bérével, akkor alig néhány ezer forintos különbség tapasztalható. Természetesen ezzel nem az ő munkájukat becsmérlem, ugyanakkor az tény, hogy egy polgármester hivatásából adódóan lényegesen több feladatot és felelősséget vállal – világított rá Simon László, aki arra is kitért, hogy mindezt megfogalmazva levél formájában Orbán Viktor miniszterelnöknek, Áder János köztársasági elnöknek és Kövér László házelnöknek is eljuttatja.

A település történetében először német nemzetiségi önkormányzat is létrejött, amelynek elnöke Simon Lászlóné lett, tagjai pedig Lőrincz Imréné és Szigeti Mihályné. Az eskütételeket követően létrehozták a pénzügyi bizottságukat, ebben Lőrincz Imréné, Palkó Lászlóné és Geyer Gábor vállal szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!