Évforduló

2022.06.06. 18:03

Különleges falunapra készülnek az idén Felsőnánán

Javában készülnek Felsőnánán a szeptemberi Béke-túrára, minden e körül forog, mondta lapunknak Bíró Szabolcs polgármester. Idén nagy esemény lesz a falunap, hiszen a község 2022-ben ünnepli alapításának háromszázadik évfordulóját.

R. G.

Ilusztráció: Shutterstock

A feljegyzések szerint Felsőnána betelepítésének időpontja 1722 őszére tehető: ez év június 30-án keletkezett az udvari kamara hivatalos levele, amelyben a császár hozzájárult, hogy a Zinzendorf-féle Tolna vármegyei javakat Mercy gróf megvásárolhassa.  A falvak és a vásárlási szerződésben felsorolt puszták között Nána is szerepelt, mint Mercy kezére jutott praedium. A német betelepülők a feljegyzés szerint az augusztus–október közötti hónapokban érkezhettek meg. 

Az idei falunappal egy időben tartják meg az elszármazottak találkozóját, s természetesen a szokásos nagy buli sem marad el. Lesz kirakodóvásár, légvár, körhinta, ahogy azt az elmúlt években megszokhatták. A két sztárvendég Bereczki Zoltán és a V-Tech lesz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!