Kultúra

2013.02.12. 07:30

A Makay házaspár védi az épített örökséget

A céljuk az volt hogy élettel töltsék meg a kastélyt, valamint hogy egy perifériából centrumot teremtsenek. Sikerült.

M. Á.

– A kultúra támogatása és az épített örökség megóvása mindenkinek kötelessége – vélekedik a Makay házaspár. A Miszla Art Kulturális Központ és Alkotóház létrehozói eme nemes cél érdekében vették szárnyaik alá és újították fel a miszlai kastélyt, mely azóta alkotótáboroknak illetve egyéb rendezvényeknek is otthont ad. Az utóbbi években száznál is több képzőművész és zenész fordult meg, illetve alkotott az ihletet adó környezetben.

Makayné Pál Berta elmondta, az épületet 2009-ben kezdték el felújítani, a következő évben pedig már telt ház volt az adventkor szervezett programjukon. Az a cél tehát, hogy élettel töltsék meg a kastélyt, valamint hogy egy perifériából centrumot teremtsenek, hamar meg is valósult. Makay Tamás és felesége azonban jóval többet tett annál, minthogy kulturális központot hoztak létre. A kastély ugyanis az összeomlás szélén állt, amikor egy véletlen folytán rátaláltak, de szerencsére sikerült megmenteniük a gyönyörű, több száz éves épületet. A Miszla Art több kiállítást is szervez az évben a táborokban készült alkotásokból, jelenleg a tamási kulturális központban látható egy tárlatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!