Bulvár-celeb

2024.01.21. 09:00

"Elvették tőlem a nevemet!" - II. Erzsébet tombolt Harryék névválasztása miatt

A herceg szerint kértek engedélyt, hogy lányukat Lilibetnek nevezzék el, és meg is kapták.

MW

Forrás: AFP

Bennfentesek szerint II. Erzsébet nagyon dühös volt, amikor Harry herceg és Meghan Markle az ő különleges becenevét, a Lilibetet adták a kislányuknak. Harry ezzel szemben azt állítja, hogy a néhai királynő áldását adta a névadásra.

Amikor a herceg és felesége bejelentette születendő kislányuk nevét, az udvarban nagy volt a felzúdulás: megdöbbentőnek és pofátlannak találták a névválasztást. 

Annál is inkább, mivel a Lilibet a néhai királynő kedves gyerekkori beceneve volt (nem tudta kiejteni az Erzsébetet), csak a szülei, VI. György király, az anyakirálynő és Erzsébet nővére, Margit hercegnő, valamint férje, Fülöp herceg és néhány közeli barátja nevezte így.

Nagyon kedves volt számára ez a név, és azt várta volna, hogy a közeli családtagjai is engedélyt kérnek tőle, mielőtt használják

- nyilatkozták bennfentesek. 

Forrás: AFP

Harry és Meghan viszont azt állítja, ők kértek engedélyt és meg is kapták. A házaspár szóvivője akkor azt mondta: „A herceg beszélt a családjával a bejelentés előtt – valójában a nagymamája volt az első családtag, akit felhívott."

A BBC ezzel szemben arról számolt be, hogy úgy tudják, hogy a királynőt nem kérdezték meg Meghanék, hogy használhatják-e a nevet, így ő rettentően dühbe gurult, amikor a bejelentés megtörtént. Úgy tudni, a királynő nem is azon háborodott fel, hogy Lilibet lett a dédunokája, hanem azon, hogy Harry azt állította, engedélyt kért tőle hozzá, pedig nem így történt.

"Nem a saját tulajdonom a palota, nem saját tulajdonom ott egy festmény sem. Az egyetlen, ami kifejezetten az enyém, az a nevem, és ezt most elvették tőlem" - mondta akkor egy bennfentes szerint.

Más források szerint az igaz, hogy a királynőt a pár felhívta, de ő nem érezte magát abban a helyzetben, hogy nemet mondjon a kérésre.

Forrás: Getty Images

Az igazságot csak az érintettek tudhatják, de úgy tűnik, a palotában nagyon örülnek annak, hogy kiderült az incidens, ugyanis ez azt bizonyítja, hogy ha Harry ebben hazudott, sok másban is csúsztathatott az emlékirataiban és nyilatkozataiban, hogy ártatlan báránynak állítsa be magát.

Robert Hardman Károly királyról szóló új életrajzi könyvében azt írja, hogy Meghan és Harry jogi lépéseket fontolgat azon sajtóorgánumok ellen, amelyek azt állítják, nem kaptak engedélyt II. Erzsébettől - írja a Life.hu a The Sun cikke nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!