Ferenc pápa a magyar egyháznak: mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között

"Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között" - írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

MW

Ferenc pápa a budapesti Kossuth téren bemutatott szentmisén háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A levélben, amelyet az MKPK sajtóosztálya juttatott el szerdán az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmaz: "visszatérve apostoli utamról, köszönetet szeretnék mondani mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon, valamint, hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon".

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a fáradságos munka, kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálattal, "bőséges gyümölcsöt fog hozni".

Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik "nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában".

Hozzátette, 

reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben.

Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte,  hogy ők is imádkozzanak érte.

"Az Úr Jézus áldjon meg és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya, oltalmazzon meg benneteket" - zárta sorait az egyházfő.

Ferenc pápa magyar nyelvű levelet küldött Erdő Péternek

Az egyházfő a bíborosnak is köszönetet mondott, tette pedig ezt egy magyar nyelvű levéllel.

Apostoli utamról visszatérve meg szeretném köszönni Eminenciádnak azt a gondoskodást, amellyel látogatásomat előkészítette. Kívánom, hogy munkássága és mindennapi lelkipásztori szolgálata bőséges termést hozzon.

Hálás vagyok a fogadtatásért, amelyben az Ön Főegyházmegyéjében részesülhettem, az Ön kedvességéért és a családja szívélyes látogatásáért. Felépülő volt számomra a Budapest–Esztergomi Részegyház vitalitását tapasztalnom. Hálával teli emléket őrzök a szívemben mindenért.

Biztosítom Önt imáimról, és kérem, hogy tegye meg ugyanezt értem is. Az Úr Jézus áldja meg és a Boldogságos Szűz oltalmazza Önt.

Testvéri üdvözlettel,

Ferenc

Kelt Rómában, a Lateráni Szent Jánosnál, 2023. május 4-én

– áll a Magyar Kurír által megosztott levélben.

Ferenc pápa levele
Forrás: Magyar Kurír

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában