Elszámoltatás

2023.07.05. 17:18

Nemcsak a Jobbik, a DK is magyarázatot vár Karácsonytól (videó)

A DK arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely már az előválasztás idején megígérte, hogy el fog számolni a pénzekkel. Először a Jobbik elnöke szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy álljon elő magyarázattal arra vonatkozóan, hogy a 99 Mozgalmon keresztül milyen pénzmozgások voltak, most már Gyurcsány Ferenc pártja is ezt várja el a főpolgármestertől.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A 99 Mozgalom magyarországi kis összegű adományokból működött.

 – ezt a magyarázatot adta Karácsony Gergely még 2022 szeptemberében a Mediaworksnek, arra a kérdésre, hogy a kampányát támogató egyesület, hogyan tudott rövid idő alatt sok pénzt összegyűjteni. Azóta kiderült, hogy egészen pontosan 506 millió forintról van szó, ráadásul nemcsak forintban, hanem fontban és euróban is érkeztek pénzek, amiket több részletben a Párbeszéd egyik politikusa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára.

A botrány kirobbanása óta Karácsony kerüli a sajtóval való érintkezést, csupán egy Facebook posztban reagált az ügyre, amiben megerősítette korábbi állítását, hogy kis összegű adományok érkeztek a 99 Mozgalomhoz, adománygyűjtő ládákban.

A Jobbik éles kritikát fogalmazott meg a főpolgármesterrel szemben, Gyöngyösi Márton arra szólította fel, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, mondja el mi történt. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a Mediaworksnek azt mondta, kezdeményezik, hogy semmilyen civil szervezet ne kaphasson külföldi pénzt. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pedig arra emlékeztetett, hogy amikor Karácsony Gergely ellenük kampányolt az előválasztásban, már akkor megígérte, hogy elszámol majd a pénzekkel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában