Beismerés

2024.02.07. 06:38

Wesley Clark amerikai tábornok elismerte, hogy Soros Györggyel együtt dolgozott Ukrajnában

Az X mikroblogplatformon kiszivárgott videófelvétel szerint Soros és a volt NATO-főparancsnok együtt dolgoztak azon, hogy Ukrajnát a globális liberális érdekek szolgálatába állítsák – számol be róla a Mandiner.

MW

A NATO európai parancsnokaként Wesley Clark tábornok egy meghallgatáson 2009. november 17-én a washingtoni Capitol Hillen

Forrás: AFP

Fotó: Tim Sloan

Soros György és a többi között a 2022-es magyarországi választásokba is beavatkozó Action for Democracy (A4D) egyik prominense már egy évtizede együtt dolgoztak, mégpedig Ukrajnának a globális liberális érdekek szolgálatába állításán – írja a lap

Ezt erősíti meg az X mikroblogplatformon (a volt Twitteren) kiszivárgott videófelvétel, amelyen Wesley Clark volt amerikai tábornok és NATO-főparancsnok azt mondja a magyar származású amerikai spekulánssal való együttműködéséről:

Amikor 2014-ben Ukrajnában dolgoztam, George-dzsal csináltam. A Nemzetközi Válságcsoport kuratóriumában voltam akkor. Ezért is ismerek sok európait. És George finanszírozta a Nyílt Társadalom Intézetet Ukrajnában.

A Magyar Nemzet korábbi cikksorozata Clarkot Soros legfontosabb emberei közé sorolta.

Sajtóbeszámolók szerint Soros már 1989-ben, vagyis még a Szovjetunió összeomlása előtt megvetette a lábát Ukrajnában. Módszerei ugyanazok, mint hazánkban vagy Lengyelországban is: a politikai befolyásolás a globális érdekcsoportoknak megfelelő, a liberális elveket követő irányban. A hívószavak is ugyanazok, mint ma – ahogy kiderült – az általa támogatott Action for Democracy esetében: civil társadalom, jogállamiság, független média – hívja fel a figyelmet a Mandiner, hozzátéve, hogy ezért

a spekuláns pusztán a „civil társadalomra” százmillió dollárt költött Ukrajnában, de arra is késznek mondta magát, hogy egymilliárdot is befektessen az országban.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában