Érdekes történet

2024.05.23. 08:14

Johann Strauss ükunokájaként hirdette magát Magyar Péter segédje

A szakácsból lett zeneszerző most elindul az önkormányzati választásokon – ismerteti a Mandiner.

MW

Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Mandiner Magyar Péter leglelkesebb rajongójaként és legnagyobb segédjeként említi Strausz Róbertet, akinek eredeti neve valójában Kliegl Róbert. Mint ismert, Magyar Péter Gyulán kezdte meg országjárását, Strausznak mint Magyar helyi főemberének kulcsszerepe volt a szervezésben. Kiderült, többek között Strauszhoz köthetők Magyarék gyulai és Békés vármegyei Facebook-csoportjai (adminisztrátor ezekben a csoportokban), de Strausz próbált segíteni Magyarék Békés vármegyei elszállásolásában is – írja a lap

Megjegyzik, Strausz még a német közmédiának is mószerolta Magyarországot. A férfi közéleti szereplése nem új keletű, ugyanis korábban Gyurcsány pártjának egyik eligazításán tűnt fel.

Felidézik, hogy – eredeti nevén – Kliegl Róbert még a ’90-es években azt hangoztatta magáról, hogy ő nem más, mint Johann Strauss világhírű zeneszerző ükunokája,

erre hivatkozva próbált haknikkal házalni, több koncertet is hirdetett ezen felbuzdulva.

Információik szerint Kliegl azért változtatta a nevét Strauszra, hogy még hihetőbb legyen a története. 

Névváltoztatásával kapcsolatban Magyar Péter főembere kijelentette, a Nyírségben élő nagyapja nem sokkal a halála előtt árulta el neki, hogy valójában Johann Strauss leszármazottja, amit hosszú kutatással be is bizonyított. Az említett interjúban Strausz Róbert azt mondta, bár nincs nála a családfa, azonban a névváltoztatást a törvény értelmében csak eredeti okmányok megküldésével engedélyeznek a hatóságok. 

Magyar Péter főembere azt mondta, származásának egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a szakemberek a zenéjén látják Johann Strauss „kézjegyét”. 

A politikával akkor még nem foglalkozó, önmagát Johann Strauss leszármazottjaként promózó Strausz elmondta, korábban szakács volt, ám egy ’99 decemberében készült interjú készültekor épp élelmiszerboltban dolgozott mint eladó. 

Strausz Róbert elindul az önkormányzati választáson. A Magyarországi Régiókért Egyesület (Marég) gyulai jelöltjeként a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért érdekes, mert a Marég elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában