szponzorált tartalom

2020.03.08. 20:00

A Hőgyészi Agrokémiai Kft. már 30 éve az értékek letéteményese

Jeles és megkerülhetetlen dátum egy közismert Tolna megyei cég történetében 1990. január elseje. Ugyanis ekkor alakult és kezdte meg működését a Hőgyészi Agrokémiai Kft. Azóta harminc év telt el. Kőszegi László tulajdonos-vezérigazgató irányításával a cég példaértékű fejlődésen ment keresztül. A vállalat olyan jelentős árbevételt produkál, melynek mennyisége dobogós helyezést eredményez a megyében. A jubileum alkalmából nemrég partnereinek is köszönetet mondott a kft.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Siófokon, a Hotel Azúrban bő egy hete tartott gálán több mint kétszáz meghívott – a legfontosabb termelők, beszállítócégek, fajtatulajdonosok, bankosok, terményfelvásárlók, fuvarosok, társ­kereskedők vezetői – és a cégcsoport menedzsmentje részesült különleges élményben, köszönhetően a délután és az este kiváló hangulatú eseményeinek.

A program egy, a Hőgyészi Agrokémiai Kft. harminc évét felölelő, másfél órás prezentációval indult. Az előadás rendkívül színes lett azáltal, hogy a cég teljesítményét, eredményeit, sikereit bemutató táblázatok, diagramok és ábrák sorát négy kisfilm is elevenné tette. Az első film a céget és tevékenységét mutatta be. A második ennek hátterét belülről láttatta, megmutatva a kiváló cégkultúrát. A harmadik a családi vállalkozás jövőjéről, stratégiáról szólt, a negyedik pedig azt bizonyította, hogy a szilárd kapcsolati tőke nem csupán a kölcsönös előnyök alapján folytatott tisztességes üzletnek köszönhető és nemcsak a munkáról szól. Feltárta a partnerkapcsolatok emberi arcát, vidámságát, életteliségét.

Kőszegi László tulajdonos leleményes és egyben hatásos, irodalmi igényű bevezetője a filmek közötti szünetekben a cég működésének legfontosabb építőköveinek ismertetésével folytatódott. Emellett impressziókat is felvillantott a harminc év történetéből. De beszélt a cégkultúráról és a jövőről, a cég stratégiájáról is. Bordi Richárd és dr. Keserű Mihály ügyvezetők a vállalat működéséről tartottak előadást.

A prezentáció végén, a jelenlévők számára váratlanul – hiszen meglepetésnek szánták – 11 vezetőnek, az arra legméltóbbaknak adtak át emlékplakettet. Azon fontos személyiségekről van szó, akik régóta, a kezdetektől együtt dolgoztak a munkahelyi közösséggel, és ami a legfontosabb: korrektek, támogatók, emberségesek voltak. A tizenegy vezető közül 8 volt Tolna megyei, név szerint: Kétyi Mihály könyvvizsgáló, Guth István, a Tevel Zrt. igazgatója, Korpádi Lajos, a nagykónyi Koppánymenti Szövetkezet elnöke, Kiss Istvánné, az Ozora Agrokem Bt. ügyvezetője, Somogyi Károly, a Keszi Mező Kft. ügyvezetője, Pájer Gyula, a regölyi Recrea Kft. ügyvezetője, Haász Tamás, az OTP Bank Nyrt. KBC vezetője és Várda Péter, a Tolnai Agrokémiai Egyesülés igazgatója. Végül a menedzsment nevében Gőzné Papp Erzsébet köszönte meg Kőszegi László tulajdonosnak a harminc éven át tartó, odaadó munkáját, miközben zengett a terem a partnerek vastapsától.

Késő délután Jordán Tamás és Sebő Ferenc Kossuth-díjas előadóművészek Szólt az Ember című, József Attila költészetét idéző előadóestjével folytatódott a program. A vastaps először Jordán Tamás köszöntésekor csattant fel, ugyanis a művészt pár nappal előtte választottak a nemzet színészévé. Az értelemhez szóló – magas hőfokú, szuggesztív, olykor energikus, máskor halk – előadás mély hatást váltott ki, a hálás közönség az élményt ismét vastapssal honorálta.

Rövid, frissítő szünet következett, majd a pezsgős köszöntő után a Hot Jazz Band Kossuth-díjas jazz-zenekar adott egyórás koncertet. Az együttes világszínvonalon fújta a könnyen emészthető dixielandmuzsikát és felidézte a harmincas évek zenei világát. Előadásmódjuknak és Bényei Tamás zenekarvezető intellektusának, humorának köszönhetően kitűnő hangulatot varázsoltak a terembe.

A svédasztalos vacsorát követő mulatság hajnali fél négyig tartott. A Black Velvet – az igényes partizenekar – nemcsak jól játszott, de a táncolókkal is nagyon közvetlen kapcsolatot teremtett. Öröm volt a táncparkettre tekinteni, látni az önfeledt, mosolygós arcokat és azt, hogy az asztaloknál is hasonló a zsongás, a derű, a vidám beszélgetés…

Jó volt részese lenni ennek a napnak, a nívós rendezvénynek, amely különleges és változatos volt. Tartalmában, élményanyagában és a mindezekből származó önfeledt szórakozásban méltó volt az elmúlt harminc év kemény munkájához, sikereihez.

Ugyanígy méltó volt a cég szlogenjéhez, ami így szól: „ÉRTÉKET ADTUNK, ÉRTÉKET ADUNK”. Miképpen most is, maradandó élményt a partnereknek.

Borítókép: Örömben és vidámságban is elkötelezve az értékek iránt. A Hőgyészi Agrokémiai Kft. vezetősége a siófoki rendezvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában