PR

2022.11.11. 10:18

Három csapat mutatja értékeit

November 10-én, csütörtökön, 0 órától elindult a szavazás a 2022-es Tolna megyei Prima Gála közönségdíjának várományosaira. A VOSZ Tolna megyei szervezete által meghirdetett jelöltekhez kód-betűjelek is tartoznak: „A” - Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar; „B” - Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar; „C” - Szekszárdi Madrigálkórus.

Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar. „A”-kód, telefon: +36 30 344 4696
A zenekar 1988-ban alakult Thész László, a zeneiskola akkori igazgatója indíttatására. Az első időkben nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak Szily Lajos és Pecze István rézfúvós tanárok és Falussy Mária fafúvós tanárnő. A kezdetben tizenkét tagú csapat 1989-re több mint húsz tagúvá fejlődött. A zenekar a Magyar Fúvószenei és Majorett Szövetségnél eddig egy ezüst, három arany és öt kiemelt arany minősítést szerzett. A nemzetközi WASBE fúvószenekari szervezettől pedig egy arany és két kiemelt arany minősítést kapott. Az eddigi harmincnégy év alatt több mint háromszázan játszottak a csapatban. Az évente tizenöt-húsz fellépést teljesítő, Kovács Zsolt zenekarvezető és Kolozsvári Gábor karnagy vezette zenekar elsődleges feladata a fiatalok zene szeretetre való nevelése, a város zenei együtteseinek utánpótlás biztosítása.

Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar. „A”-kód, telefon: +36 30 344 4696 (Beküldött kép)

Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar. „B”-kód, telefon: +36 30 344 4696
Az Egyesület 2013-ban alakult, azonban története és megannyi sikere több évtizedre nyúlik vissza. Mérföldkőnek számított a 2007. év, amikor Hepp Attila vette át az irányítást. Miután 2014-ben Németországba költözött, a vezetésben Tari Gergely váltotta.A zenekar 2009-ben kiemelt arany minősítést szerzett a WASBE minősítő hangversenyén. 2013-ban az I. Balatonföldvári Regionális Fúvószenekari Versenyen 1. díjat nyert. 2017-ben Prágában nemzetközi kiemelt arany minősítésben és kategóriagyőztes díjban részesült. 2018-ban Tolna városától megkapta az Év civil szervezete díját. A zenekar és vezetője meggyőződéssel vallja, hogy a hangverseny, mint a közösségi találkozási hely egyik színtere, élményszerzési lehetőség. S mint ilyen, rövid-, közép- és hosszútávon is visszahat az életminőségre. 

Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar. „B”-kód, telefon: +36 30 344 4696 (Beküldött kép)

Szekszárdi Madrigálkórus. „C”-kód, telefon: +36 30 344 4696
A kórus Évtizedek óta része Szekszárd művészeti életének, 1965 óta számtalan komolyzenei koncertélménnyel gazdagította az erre fogékony és érdeklődő közönséget. Liszt-díjas karnagya Jobbágy Valér, aki immár negyven éve irányítja az együttes munkáját. 2017-ben a magyar állam legnagyobb kitüntetésével, A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is büszkélkedhet, melyet sok évtizednyi elhivatott munkájáért érdemelt ki – oktatásban és dirigálásban egyaránt. A csapat a gregoriántól a kortárs zenéig minden zenei korszakból tudott meríteni, a nevesebb európai kórusversenyekről első, dobogós és különdíjakkal büszkélkedhet. A jóleső és értékes elismerések mellett még fontosabb a megteremtett zenei kultúra, ami a tagokat barátsággal és megbecsüléssel jutalmazta és jutalmazza meg. 

Szekszárdi Madrigálkórus. „C”-kód, telefon: +36 30 344 4696 (Beküldött kép)

Csak SMS, ami éjfélig érvényes

1. A szavazás 11.10.00.01. perctől - 11.17-e éjfélig tart.

2. A szavazás: normál díjas SMS. 

3. Menete: Szavazni csak SMS üzenet formájában lehet. 

4. A jelölt neve melletti kódot, tehát a megadott betűjelet kell elküldeni a szavazás során, csak az számít érvényesnek, amiben ez (vagy ez is) benne van. 

5. Ugyanaz a telefonszám többször is szavazhat a jelöltekre, de egy napon belül csak egyszer.

6. A telefonos hívások nem jelentenek érvényes voksot. 

7. A november 17-e éjfél után leadott szavazat érvénytelen.

A díjátadó ünnepség november 18-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Centrum színháztermében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában