Hirdetés

2023.06.13. 13:19

Ezek az értékesítői munkakörök akár Debrecenben is elérhetőek lehetnek

Az értékesítői munkalehetőségek időről időre felbukkannak az állásportálok hirdetései között. Nincs ez másként a DebrecenAllas.hu esetében sem, amely portál aktuális kínálatát mindenképpen érdemes figyelemmel kísérned, ha a jövődet az értékesítés területén képzeled el. A következőkben bemutatunk néhányat azon értékesítői munkakörökből, amelyekbe akár ezen felületen böngészve is belefuthatsz.

PR-cikk

Forrás: DebrecenAllas.hu

Üzletkötő/Értékesítési munkatárs (Sales Representative)

Az értékesítői lehetőségek egyik visszatérő szerepelője az üzletkötői munkakör, amikkel gyakran csak Sales Representative címszó alatt találkozhatsz. Ezen pozíció esetében egy belépő szintről beszélhetünk, ami ideális esélyt kínálhat többek között a debreceni pályakezdőknek is az értékesítői karrierjük megkezdésére.

A munkakörrel járó feladatok javarészt az adott vállalat termékeinek vagy szolgáltatásainak értékesítése köré összpontosulnak, ami történhet már meglévő és újonnan felkeresett ügyfelek részére is. Az ilyen jellegű állások betöltéséhez kapcsolódó elvárások – pályakezdő pozícióról lévén szó – korántsem megugorhatatlanok, arra viszont számíts, hogy a hozzáállásod, mentalitásod és a kommunikációs képességeid kiemelt fontossággal bírnak majd a pályázatod elbírálása során. Itt találhat különböző nyitott értékesítő állásokat.

Kiemelt ügyfélmenedzser (Key Account Manager)

Az ügyfélmenedzserek legfontosabb feladatait főként a cég már meglévő partnereivel való kapcsolattartás és együttműködés jelenti. Az ügyfélmenedzserek közül is külön kiemelendő a Key Account Managerek pozíciója, akiknek ezen feladatköre kifejezetten az adott cég kiemelt partnereire koncentrálódik. A pozíció betöltői a munkájuk során sokkal nagyobb teret kapnak, mint például az értékesítési munkatársak, hisz a partnerek egyedi igényeihez igazítva köthetnek szerződéseket.

Ebből fakadóan természetesen a felelősség is nagyobb, vagyis legalább 2-3 éves értékesítői tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valaki eséllyel pályázzon egy ilyen jellegű állásra. Emellett pedig a releváns felsőfokú végzettség, valamint a tárgyalóképes idegennyelv-tudás is gyakran képezi részét az elvárásoknak.

Értékesítési vezető (Sales Manager)

A Sales Manager munkakör esetében már egy vezetői pozícióról beszélhetünk, amely betöltőinek feladatköre az értékesítési osztály vezetésére, az értékesítési stratégia végrehajtására, valamint a felsővezetéssel való közvetlen kapcsolattartásra egyaránt kiterjed. Szerepet vállalnak továbbá az értékesítési számok nyomon követésében és kiértékelésében, a potenciális új kollégák kiválasztásában, valamint a már meglévők mentorálásában is.

Legyen szó tehát Debrecenről vagy bármelyik más városról, alaposan felkészültnek kell lennie annak, aki értékesési vezetőként helyezkedne el. A legalább 5 éves releváns szakmai tapasztalat, a magasszintű nyelvtudás (írásban és szóban), valamint a felsőfokú végzettség mind-mind alapvető elvárásnak tekinthető, és akkor még a különböző vezetői kompetenciákról nem is beszéltünk, amelyek ugyancsak elengedhetetlenek a helytálláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában