Hirdetés

2023.07.13. 14:33

Gyakran elérhető vendéglátós álláslehetőségek Egerben és környékén

A vendéglátás országszerte megannyi elhelyezkedési lehetőséget biztosít. Ez alól természetesen Eger és környéke sem jelent kivételt, ahol ugyancsak gyakran elérhetőek különböző vendéglátós pozíciók. Az EgerAllas.hu weboldalán az ilyen típusú állások például rendszeres szereplői a kínálatnak. A következőkben a kategóriában rendszeresen visszatérő munkalehetőségeket vesszük sorra!

PR cikk

Forrás: EgerAllas.hu

Recepciós

A recepciós, azon belül is a szállodai recepciós állások szinte folyamatosan megtalálhatóak az EgerAllas.hu kínálatában. Ezen pozíciók kapcsán az ellátandó feladatokat jellemzően olyan tevékenységek teszik ki, mint például a vendégek fogadása, a foglalásokkal kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása, a felmerülő kérdések megválaszolása, a reklamációkezelés, a szálloda többi részlegével való kapcsolattartás és a számlakészítés.

Ezen teendők ellátáshoz pedig általában középfokú végzettségre, felhasználó szintű számítógépes ismeretekre (főként Excel, Word), valamint magabiztos idegennyelv-tudásra (jellemzően angol) van szükség. Emellett pedig a személyes tulajdonságokat tekintve kiemelt fontossággal bír az ápolt és igényes megjelenés, a vendégcentrikus hozzáállás, a kitűnő kommunikációs képesség, az önállóság és a jó problémamegoldó készség. Itt találhat recepciós állást Egerben.

Szobalány

Ha pedig már szállodák, akkor a szobalány pozícióról sem feledkezhetünk meg, amelyek ugyancsak visszatérő szereplői az EgerAllas.hu kínálatának. A munkakörrel járó feladatok ez esetben olyan tevékenységek jelentik, mint például a szállodai szobák és közös helységek takarítása, a szobák felszereltségének ellenőrzése, a fürdőszobák és mosdók tisztán tartása, valamint az ágyneműk áthúzása. Ezek a pozíciók jellemzően már akár alapfokú végzettség birtokában is betölthetőek, a pontos és precíz munkavégzés, a nagy munkabírás és az udvarias magatartás ugyanakkor kiemelt elvárás.

Pultos / Felszolgáló

A pultos és egyben felszolgálói munkakörök megjelenése szintén rendszeresnek mondható az egri állásportál esetében. Ebben a pozícióban általában olyan feladatokra kell számítani, mint például a terítés, a vendégek fogadása és kiszolgálása, az italkészítés, a felszolgálás, valamint a fizettetés. Ezen teendők ellátáshoz számos munkáltató követelményként szabja meg a releváns iskolai végzettség és tapasztalat meglétét, ugyanakkor sok helyen alkalmaznak szívesen pályakezdőket is. Az önállóság, az udvariasság, az ápolt megjelenés és a jó kapcsolatteremtő készség azonban jellemzően elengedhetetlen feltétel.

Szakács

Végezetül pedig a szakács állások sem maradhatnak ki a sorból, hisz a vendéglátás kategóriájának ezen pozíciók is gyakorlatilag állandó elemei. A munkakör feladatait aligha kell hosszasan részletezni bárkinek is, összefoglalva ugyanakkor elmondható, hogy a szakácsok alapvetően a meglévő készletek felméréséért, a szükséges nyersanyagok megrendeléséért, az étlap és a napi ajánlat összeállításáért, a nyersanyagok előkészítéséért és feldolgozásáért, illetve az ételek elkészítéséért és adagolásáért felelnek. A pozíció betöltéséhez pedig általában szakács végzettségre, megbízhatóságra, önállóságra és a munkára való igényességre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában