Hirdetés

2023.09.15. 00:00

Apponyi–Zichy Pince – A Trianon Múzeum különleges rendezvényhelyszíne

A bornak mindig is fontos szakrális szerepe volt a magyarok életében, megkérdőjelezhetetlen helyet töltött be a mindennapok egyéni és közösségi kapcsolatainak alakításában és megélésében. Valljuk, hogy a Kárpát-medence magyar borainak pótolhatatlan nemzetösszetartó ereje van. Az elmúlt évek során a magyar bornak ezt az egyedülálló szerepét ismerte fel a Trianon Múzeum, amely biztos hátteret nyújt a Kárpátok bora program elindításához.

PR cikk

Fotó: www.trianonmuzeum.hu

A Kárpátok bora program keretein belül konferenciákat szervezünk, amelyeken borászaink saját termékeik bemutatása mellett a bortermelés legújabb módszereivel, kérdéseivel találkozhatnak. Az ezekre a kérdésekre adott válaszok pedig elősegíthetik a kiváló magyar bor folyamatos nemzetközi piacon történő megjelenését, minőségi termelésének állandóságát, a magyar bor és borturizmus népszerűsítését itthon és határainkon túl.

A Kárpátia Borház a Trianon Múzeum nemzetpolitikai projektjének megjelenítési formája, amelynek célja a történelmi magyar borvidékek legjobb borainak reintegrálása a Kárpát-medencében. Elkötelezett munkánk eredményeként több mint 30, Erdély, Felvidék, Délvidék, Őrvidék és Kárpátalja, valamint Belső-Magyarország hagyományos magyar borvidékein tevékenykedő borászattal működünk együtt, a mintegy 200 borfajtából gondosan összeállított, egyedülálló borkínálatunk az ő munkájuk elismerése is egyben.

A megújult Trianon Múzeum alatt található – a Trianon Múzeum Alapítvány tulajdonában álló – 19. századi „Apponyi–Zichy Pince” átalakításával, illetve autentikus módon történő berendezésével a Kárpátok bora projekthez csatlakozó programoknak egy különleges rendezvényhelyszíne jöhetett létre. Az egyedi bútorok és installációk mellett különlegessé teszi a rendezvényteret az a kamaraszínpad, amely különleges emlékezetpolitikai, kulturális és borászati programok helyszíneként szolgálhat.

www.trianonmuzeum.hu

Első Magyar Borszínház

Az Első Magyar Borszínház alapját képező, egyedülálló, mobil kiállítási installáció azzal a céllal született meg, hogy felkeltsük a nagyközönség magyar borvidékek és borászatok iránti érdeklődését. A borszínház a 20. század elejének Magyarországára jellemző borászattal kapcsolatos helyszíneket és tárgyakat vonultatja fel. Az installáció egyszerre múzeumi tárgy és

élő borkóstolási helyszín. A látogatók ugyanis betekinthetnek egy magyar présház, egy 20. század eleji nagypolgári szalon és egy borozó mindennapjaiba, megfoghatják és kipróbálhatják az itt látható borászati tárgyakat és eszközöket. Majd helyet foglalva a borozóban, cigánymuzsika kíséretében kóstolhatják végig a Kárpát-medence tájegységeinek különleges borait. Az installáció minden érzékre hat: a hallásra, ízlelésre és a szaglásra is, akárcsak a bor maga. A lenyűgöző díszlet, a profi színészi és zenei produkciók és nem utolsósorban a kiváló borkóstoló garantálják a borszínház sikerét és a felejthetetlen nézői élményt.

További információk: www.trianonmuzeum.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában