Hirdetés

2023.10.06. 10:51

A borozás művészetét gyakorolhatjuk a Schieber pincészet birtoktúráján

Kulináris utazásra csábít mindenkit a Schieber pincészet október 14-én, szombaton egy felejthetetlen birtoktúra keretében a Baranya-völgy ékszerládájába.

PR cikk

A borozás művészetét gyakorolhatjuk a Schieber pincészet birtoktúráján

Fotó: Makovics Kornél

A borászati kalandozás során a résztvevőknek lehetősége lesz megkóstolnia a pincészet legkiválóbb borait, amit sommelier-ék és borászok válogattak össze.

A birtok gazdag szőlőültetvényeinek felfedezésére, több lehetősége is kínálkozik majd a látogatóknak, ugyanis a gyalogtúra mellett akár traktorral is bejárható a terület. A túra alkalmával nem csak a pincészet kiváló nedűit lehet végig kóstolni, az üzemlátogatás során a pincészet történetébe és a borászat rejtelmeibe is bevezetik a nagyérdeműt. Az üzemben megismerkedhetnek a bor és pezsgőkészítéssel, amit testközelből meg is figyelhetnek, emellett érdekes történeteket is hallhatnak a szőlőtermesztésről és borkészítés hagyományairól.

Az egyedülálló kulináris élményeket tovább fokozzák a borokhoz és fröccsökhöz párosított ínycsiklandó fogások, melyek helyi alapanyagokból készültek. Az ételek a borok ízvilágához alkalmazkodnak, így minden falat és korty harmonikusan egészíti ki egymást. A finom ebéd mellett a Kincses Sajtműhely jóvoltából különböző sajtokból csemegézhetnek és a paksi Umami Roastery - Présház Kávézó is elhozza kínálata legjavát. A kiváló hangulatról a Tabu-hegyen a VIBE csapata, a borászatnál Dj Táborfy gondoskodik a nap folyamán.

A szervezők a családokra is gondoltak, ugyanis a gyerekek számára egy légvárt is kihelyeznek, így nem csak a szülők, de a kicsik is jól érezhetik magukat a piknik során. A pincészet a négy lábú házikedvenceket is szívesen látja, a birtok területén szívesen fogadják a kutyusokat is, akik kényelméről szintén gondoskodnak a házigazdák. Jegyeket a Schieber pincészet honlapján válthatnak online. A jegyár tartalmazza a reggelit, a birtoktúrát és az abban foglalt borokat, az ebédet, valamint egy „Schieber” logós Riedel Degustation poharat.

Jegyeket a Schieber pincészet honlapján válthatnak online. A jegyár tartalmazza a reggelit, a birtoktúrát és az abban foglalt borokat, az ebédet, valamint egy „Schieber” logós Riedel Degustation poharat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában