Hirdetés

2023.10.20. 08:00

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok az ivóvízberuházási projekt kapcsán Tamási, Pincehely, Kölesd és Kistormás településeken

PR cikk
 

Tamási Város Önkormányzata, Pincehely Nagyközség Önkormányzata, Kölesd Község Önkormányzata, Kistormás Község Önkormányzata, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciumában befejeződött az Észak- és Közép-Dunántúli ivóvízminőség-javító program 1. (ÉKDU 1.) elnevezésű KEHOP-2.1.3-15-2016-00033 azonosítószámú projekt.
A beruházás összesen 5 060 553 599 forintból valósult meg.

A fejlesztés eredményeinek bemutatása:

Pincehely:

A vízmű telepen egy 600 m³/d (30 m³/h) teljesítményű, komplex vízkezelő (vas-, mangán és ammóniummentesítő) berendezés telepítése, új vízkezelő épület- és a kapcsolódó létesítmények (kút; udvartéri medence; vasiszap-ülepítő; udvartéri vezetékhálózat; szervizút) építése valósult meg. A projekt keretén belül sor került a vízbázis bővítésére, egy új kút létesítésére, illetve a meglévők (4., 5.sz.) felújítására, a búvárszivattyúk cseréjére. A 4. sz. kút nyersvíz vezetékkel bekötésre került a vízmű telepre, szükséges volt továbbá ezzel együtt a 4. sz. kút elektromos ellátásának átalakítása.

Tamási:

A fejlesztés keretében egy 2 700 m³/d (135 m³/h) teljesítményű, komplex vízkezelő (vas-, mangán és ammónium-mentesítő) berendezés telepítése és a kapcsolódó létesítmények (víz-kezelő épület, dekantáló medence, tisztavíz tároló, kutak, udvartéri vezetékhálózat) építése valósult meg. A vízmű telep és az ellennyomó medencék között expressz vezeték épült ki. A meglévő kutak kútszivattyú cseréje (8 db kút), két kút melléfúrásos felújítása és 1 db új kút fúrása valósult meg a projektnek köszönhetően. A projekt keretében megtörtént a vízhálózat építése.

Kölesd:

A korábban működő két önálló vízellátó rendszer (Kölesd-Kistormás és Kölesd-Borjád településrész) összekapcsolásra került és a fogyasztók vízellátása Kölesd felől, egy újonnan létesítendő vízmű telepről valósul már meg, egy 5 047 fm hosszú távvezetékkel. A vízmű telepen egy 14 m³/h teljesítményű, komplex vízkezelő (vas-, mangán és ammónium mentesítő) berendezés telepítése, új vízkezelő épület- és a kapcsolódó létesítmények (víz-tároló medence; dekantálómedence; udvartéri vezetékhálózat) építése valósult meg. A projekt keretén belül sor került egy új kút létesítésére, valamint a hálózat mosatására 23 443 fm hosszon. Hálózatrekonstrukció keretében megtörtént a meglévő kölesdi ivóvízhálózat legrosszabb állapotú, illetve nem megfelelő átmérőjű vezetékszakaszainak kiváltása új D110 KPE gerincvezetékekkel.

További információk az Ivóvízminőség-javító program (tamasi.hu) weboldalon érhetőek el.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában