Hirdetés

2023.10.25. 07:59

Színvonalas szakmai oktatás a Perczelek városában!

Immár két éve megújult Jókai utcai épületében folytatja színvonalas szakmai oktatói munkáját a Tolna Vármegyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium Bonyhádon. Az iskola remek lehetőségekkel várja azokat a diákokat, akik most választanak pályát, a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg középiskolai tanulmányaikat.

PR cikk

Forrás: Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

Öt ágazatban kilencszakmai kimenettel terveznek képzéseket indítani a 2024/2025-ös tanévben. Ezek között szerepelnek ötéves, technikusi szintű szakmát és érettségit is adó, valamint hároméves szakképző iskolai képzések is. Újdonság, hogy a tervek szerint hároméves hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő képzésre is jelentkezhetnek majd a pályaválasztók, ezzel is a munkaerőpiaci igényekhez igyekszik igazodni az intézmény.

 

TERVEZETT KÉPZÉSI KÍNÁLAT A 2024/2025-ÖS TANÉVRE

Technikumi ágazatok és szakmai kimenetek

Épületgépészet ágazat: Épületgépész technikus szakma
Gazdálkodás és menedzsment ágazat: Pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy Vállalkozási ügyviteli ügyintézőszakma
Informatika és távközlés ágazat: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma Kereskedelem ágazat: Kereskedő és webáruházi technikus szakma

Szakképző iskolai ágazatok és szakmai kimenetek

Épületgépészet ágazat: Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő vagy Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő szakma
Fa- és bútoripar ágazat: Asztalos szakma

 

A diákok a megújult iskolaépületben, modern, komfortos környezetben tanulhatnak, hiszen a technikum infrastruktúrája és oktatási tárgyi feltételrendszere az elmúlt években jelentős fejlesztéseken ment keresztül. Az informatika tantermekben teljesen új számítógépeken tanulnak a fiatalok, ma már minden tanteremben van érintőképernyős interaktív tábla.Az iskola jól felszerelt szaktantermekkel, tanműhelyekkel rendelkezik. Agyakorlati oktatás feltételeit az ágazati alapoktatás során az iskolai tanműhelyekben, demonstrációs tantermekben, a felsőbb évfolyamokban, a szakirányú oktatás során pedig nagyobb részt külsős gyakorlati helyen – duális partnereknél, illetve ágazati képzőközpontban –biztosítják.

Minderről képet kaphatnak, akik ellátogatnak az iskola nyílt napjára 2023. október 26-án. Ekkor érdekes szakmabemutatókkal, az egyes szakmákban sikereket elért szakemberek beszámolóival, projektórákkal várják az érdeklődőket. 2023. november 20-án is érdemes lesz ellátogatni az iskolába, hiszen akkor majd a tanműhelyekben zajló munkát nézhetik meg, illetve próbálhatják ki a vendégek. Még egy dátumot érdemes megjegyezni, mégpedig a 2023. november 9-ét. Ekkor ugyanis az iskola a Pályaválasztási Roadshow keretében Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartorzó hét másik szakképző intézménnyel együtt települ ki Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ melletti térre.

Ezt az iskolát választottam

Varga Noémi 12/A Gazdálkodás és menedzsment ágazat, Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma
- Azért választottam gazdasági képzést, mert érdekelt ez az irány. Az ágazat és az iskola választásában az is szerepet játszott, hogy a testvérem is a Perczel Mór Technikumban tanult, és jókat mondott róla. Nem csalódtam, szeretek ide járni, ahol mindenkit egyenrangú félként kezelnek, jók a tanáraink, mindenben segítenek. Továbbra is ebben az irányban képzelem a jövőmet, szeretnék majd Pécsen a közgazdasági karon továbbtanulni.

Forrás: Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

Icha Zoltán 11/H Épületgépészet ágazat, Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakma
- Miután leérettségiztem, azért választottam ezt a szakmát, mert úgy láttam, a területen, hiány van a jó szakemberekből, aki van, azt pedig jól megfizetik. Az iskola mellett a közelsége és a jó híre miatt döntöttem. Nem csalódtam, szeretem ezt a szakmát, jól érzem magam a vállalkozásnál, ahol két másik tanulótársammal dolgozunk, és teljes értékű munkaerőként tekintenek ránk. Később szeretnék majd az épületgépészet területén technikusi, majd felsőfokú végzettséget szerezni, aztán valamikor majd egy saját vállalkozást indítani.

Forrás: Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

Polyák Patrícia, 12/A Gazdálkodás és menedzsment ágazat, Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma
- Szeretek perczeles lenni. Főként azért, mert nagyon elfogadó a közösség. Sok programunk van, kezdve a tanév elején a hagyományos gólyatáborral, majd az iskolába történő visszaszokást támogató iskolafoglaló projekthéttel folytatva. Jótékonysági akcióink is vannak: minden évben közreműködünk a Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtésében, valamint karácsony közeledtével magunk is gyűjtünk a paradicsompusztai iskola tanulóinak, akiknek kis műsorral is szoktunk készülni. Nagyon jó érzés látni az örömet, amit okozunk. Egyébként a szakma megszerzését követően én is szeretnék továbbtanulni közgazdasági területen.

Forrás: Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

Válaszd a szakképzést, válassz bennünket!

Elérhetőségek
Cím: 7150 Bonyhád, Jókai u. 3.
Telefon: +36-74-451-424
E-mail: [email protected]
Honlap: https://perczel.tmszc.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/perczelmediatar

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában