Hirdetés

2023.11.27. 14:31

Állásportálok extrái, amik segíthetik az elhelyezkedést

Az állásportálok ma már bőven többet jelentenek, mint egy álláshirdetések megjelenítésére szolgáló felület. Manapság már nem csupán összekötik az álláskeresőket és a munkaadókat, hanem különböző funkcióik és megoldásaik révén segítik is őket céljaik megvalósításában. Mutatjuk, hogy álláskeresőként melyek azok az eszközök, amik hasznosak lehetnek az elhelyezkedést illetően!

PR cikk

Felhasználói profil adta lehetőségek

Az állásportáloknak alapvető funkciója a saját profil képzésének, azaz a regisztrációnak a lehetősége. A regisztrációt során, illetve azt követően lehetőségük van feltölteni a pályázati dokumentumaikat, majd jelentkezéskor a munkáltató felé továbbítani azokat. Egyes állásoldalak segítséget is nyújtanak az önéletrajzok elkészítésében egy előzetes sablon kitöltésével.

Lehetőség adódhat továbbá a kedvelt hirdetéseket a kedvencek közé menteni, biztosítva ezzel a későbbi könnyed megtalálásukat. Mindemellett pedig az állások közötti szűrési feltételek is részletesebbek lehetnek regisztrált felhasználóként. Az előbb említett eszközök mindegyike adott az IT-Nav Hungary Kft. által üzemeltetett 200 helyi állásportál esetében. Itt egy központi regisztrációt követően mindegyik allas.hu-s weboldalhoz könnyedén hozzá lehet férni és pályázni annak hirdetéseire, illetve igénybe venni kedvező feltételeit.

Állásértesítő

Az állásportálokon általában van lehetőség állásértesítőre vagy hírlevélre is feliratkozni. Ennek során a felhasználóknak jellemzően olyan információkat szükséges megadniuk, mint például, hogy hol keresnek állást, vagy hogy milyen típusú munkák tartoznak az érdeklődési körükbe. Ezt követően pedig e-mailben rendszeres értesítőket kapnak a megadott típusú munkakörök megjelenéséről, lehetővé téve ezzel mielőbbi megpályázásukat.

Videós bemutatkozó anyag

Sokak keresik annak lehetőségét, hogy mivel tudnának kitűnni a többi álláskereső közül A videós bemutatkozó anyag pedig kiváló eszköze lehet ennek, hisz sokkal személyesebbé teszi a pályázatot, valamint rajta keresztül hangot, arcot, beszédstílust tudnak párosítani a munkáltatók a jelentkezőkhöz.

Erre támaszkodik az itnav.hu köreibe tartozó valamennyi helyi allas.hu-s weboldal is, ahol a felhasználók a jelentkezésük mellé bemutatkozó videós anyagot csatolhatnak. Ezekben többek között átfogóbban bemutatkozhatnak, részleteket árulhatnak el karrierútjukról, vagy egyéb olyan információkat oszthatnak meg, amelyekről azt gondolják, hogy fontos lehet a pályázatuk elbírálását illetően.

Mobil applikáció

Manapság a legtöbb nagyobb állásportál rendelkezik saját telefonos alkalmazással. Ezeken keresztül az adott portál teljes álláskínálatához hozzá lehet férni, továbbá pályázni is lehet azokra. Az efféle megoldások még kényelmesebbé teszik az álláskeresés folyamatát, és lehetőséget biztosítanak az azonnali reakcióra egy-egy kedvező és érdekesnek talált hirdetés megjelenése esetén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában