Hirdetés

2023.11.25. 08:00

Befejeződtek a PTE szekszárdi gyakorlóiskolájának felújítási munkálatai

500 millió forint európai uniós támogatás segítségével befejeződött a PTE szekszárdi gyakorlóiskolájának fejlesztése.

PR cikk

Tanterem

 

 

2022 szeptemberében a Pécsi Tudományegyetem a Semmelweis Egyetemmel konzorciumban pályázatot nyújtott be a „Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.2.3-22 számú konstrukció felhívására. A konzorcium egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyenlő megosztásban, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, európai uniós forrásból. A fejlesztés azóta a szekszárdi székhelyű Illyés Gyula gyakorlóiskolában sikerrel lezajlott.

2023. november

A fejlesztések alapvetően három területet érintettek. Az építészeti felújítás keretében a nevelési-oktatási termek, azok elérését szolgáló folyosók, egyéb közös helyiségek, az iskolaudvarok és a tornaterem felújítása történt meg.

 
 
 
Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda (Szekszárd Mátyás Király u. 5.)

Decsi István, a PTE kancellárja a fejlesztések kapcsán elmondta:

„Az 500 millió forint támogatásból 27 nevelési-oktatási tanterem, azok elérését szolgáló folyósok és egyéb helyiségek, valamint a sport és futópálya újult meg. Az eredeti támogatási szerződésben a felújítási munkálatok és nagyságrendileg 1250 eszköz szerepelt, azonban a beszerzések olyan eredményesen és költséghatékonyan valósultak meg, hogy további 2100 eszköz beszerzésére nyílt lehetőségünk. Ezúton köszönjük a Miniszterelnökség részéről is biztosított rugalmas hozzáállást, melynek köszönhetően rövid megvalósítási idő alatt újult meg teljesen a szekszárdi gyakorlóiskola.

A látványos bútorbeszerzéseken túl minden nevelési-oktatási tantermet interaktív táblával szereltünk fel, ami hozzájárul a pedagógusképzés színvonalának növeléséhez. A gyakorlatorientált képzések fejlesztésének növelése érdekében több száz sporteszköz és hangszer gazdagítja az oktatást, melyek az eredeti Támogatási szerződésben még nem szerepeltek. Az informatikai képzés is korszerű eszközökkel gyarapodott a projekt által, 450 darab tablet segíti a felsős osztályba járó gyerekek mindennapi tanulását.

Köszönjük a Széchenyi 2020 program által adott lehetőséget”- hangsúlyozta a kancellár.

 
 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a https://projektek.pte.hu/hu/hazai/erfa/efop-423-22-2022-00010 oldalon olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában