Hirdetés

2024.03.28. 14:04

Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi nap

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum kiemelt figyelmet fordít szakképzés népszerűsítésére, a pályaorientációra, hogy a gyerekeket, fiatalokat és nem mellékesen felnőtteket is segítse abban, hogy megtalálják, mely szakterületen, szakmában találják meg boldogulásukat. Ez akkor sikeres, ha olyan területet választanak, amely megfelel érdeklődésüknek, képességeiknek is.

PR cikk

Forrás: TMSZC

A korábbi pályaorientációs tevékenység kiterjesztéseként idén első alkalommal tervezi Centrumunk a Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi nap névre keresztelt rendezvény megtartását a szekszárdi vásártéren. Ebben szakmai együttműködő partnere a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A cél egy olyan majális jellegű program megvalósítása, amely a családok minden generációját megszólítja, játékos, szórakoztat, ugyanakkor segít az érdeklődések, képességek, lehetőségek felmérésében.

A családi nap programjait három fő csoport alkotja: színpadi előadások, iskolai és duális partnerek kitelepülése, kapcsolódó gyerekjátékok (légvár, óriás darts stb).

A rendezvény időpontja: 2024. április 20., 10 órától 17 óráig

A rendezvény helyszíne: Szekszárd, vásártér (Aranytó utca)


Tervezett színpadi produkciók:

· Kovácsovics Fruzsina gyermekműsor

· Rendőrségi kutyás bemutató a színpad előtt

· Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület bemutatója

· Kolos Magic interaktív bűvészműsor

· Iberican Tánccsoport fellépése

· Hangszerelem Zenestúdió koncertje

· Irigy Hónaljmirigy műsor (4 fős formáció)

· Műsorvezető: Abaházi Csaba


Pályaorientációs programok:

· Iskolák kitelepülései: minden intézmény a saját képzéseit mutatja be interaktív és játékos formában. (Az iskoláknál megoldott játékos feladatokkal szerezhetnek szakmavalutát a résztvevők, ezzel használhatják a szórakoztató játékokat.) Példák: lézerlövészet, VR szemüvegek, 3D nyomtatók, robotok, harcművészeti bemutató – önvédelmi fogások oktatásával, logisztikai játékok, kipróbálható eszközök (mérleg, pénztárgép, szimulátorok stb.) Centrumunk mellett a Déli Agrárszakképzési Centrum két Tolna vármegyei iskolája is képviselteti magát.

· Duális partnerek kitelepülései: minden vállalkozás, szervezet a saját tevékenységét mutatja be, elsősorban interaktív és játékos formában. Eddig közel 20 szervezet jelezte kitelepülési szándékát.

Kitelepülő partnereink: GRADUM Járműipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft., Ipsum-Tech Kft., Barta Ágazati Képzőközpont, Cirkolor Kft., Magyar Honvédség Tolna Vármegyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, JAKO Kft., Super Cool Kft., Treitz Kft., MÁV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Mezei M-Weld Kft., Kun János ev., Moto Techno Kft., Mapei Kft., DM, Sió-Trans Kft., Bikácsi Agrár Kft., BAFAMI Kft.


Szórakoztató játékok: A játékokat az iskolák, duális partnerek kitelepüléseinél feladatok megoldásával, vagy egyéb aktivitással szerezett szakmavalutával vehetik majd igénybe a látogatók. A szakmavaluta gyűjtéséhez az érkezéskor kapnak majd egy kis "könyvecskét", amelybe pecséteket gyűjthetnek. Ezen az is fel lesz tüntetve, hogy az egyes játékokért hány pecséttel kell fizetni.

· ugrálóvárak

· ninja pálya – ügyességi pálya

· Talmácsi minimotor pálya – ahol a 4-12 év közötti kerékpározni magabiztosan tudó gyerekek biztonsági pályán, szakképzett oktatók segítségével próbálhatják ki a motorozást

· dottó kisvonat (helyszíni regisztrációval)

· felfújható darts

· óriás kirakó

· óriás memóriajáték

· arcfestés

· csillámtetoválás

· kids building (nagy építőkockás játék)

· pingpong

· teqball asztalok

· csocsó stb.


Kiegészítő szolgáltatások: kitelepült büfé, vattacukor, mini fánk, kürtőskalács árus


Támogatóink:

Ipsum-Tech Kft., Millfood Kft., JAKO Kft., Sió-Trans Kft., Gép és Gépelem Kft., Bikácsi Agrár Kft., Tesco Zrt., BAFAMI Kft., Fregatt Bistro, Barta cégcsoport, Comfotherm Kft., HB Szerelőipari Bt., Tolna-Geszt Bt., Szabó Zoltán e.v., Déli Agrárszakképzési Centrum, Alisca Terra Kft., Szekszárdi Sportközpont, Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft.

Részletek: www.tmszc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában