Sport

2009.04.14. 09:31

Régi fényében tündökölhet az újjáéledt Duna Kupa

Újjáéledt a Duna Kupa. Szombaton a kölesdi Zönge Ringen az egykor elfeledett autókrossz sorozat első futamát bonyolították le – nagy sikerrel.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Látványos futamokat hozott a verseny, nem unatkozott a szépszámú nézőközönség (Fotó: Lehőcz Péter)
[/caption]

A szervezők előzetes várakozásinak megfelelően szép számmel érkeztek az indulók nem csak Tolnából, hanem az ország minden tájáról. A mintegy háromszázötven néző láthatott piruettes borulásokat, fellökéseket, motortüzet (melyet a helyszínt biztosító tűzoltók azonnal eloltottak), bosszantó technikai hibák miatti kiállásokat, és nem mellékesen kiélezett, öldöklő versenyeket. Öt kategóriában hirdettek győztest: egy földvári, egy kölesdi, egy alsónyéki, egy devecseri és egy oroszlányi pilóta állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Persze a szervezők gondoltak az autók szerelmeseire is, és egy látványos tuningshowt is odavarázsoltak a Zöngére, aki pedig nem bírta a nagy port és a tikkasztó meleget, sörsátornál talált menedéket magának. Úgy tűnik a Duna Kupa ismét régi fényében tündökölhet, köszönetően elsősorban az autókrossz megyei szerelmeseinek, a szervezők áldozatos munkájának, és azoknak a támogatóknak, akik hozzájárultak a nyitóverseny sikeres lebonyolításához.

Eredmények, Trabant kategória: 1: Vámi Attila (DTSE), 2. Gaszler Ferenc (DTSE), 3. Kocsis Tamás (Bátaszék). Kis kategória (1200 köbcentiig): 1. Borza László (Rallycross Egyesület Kölesd), 2. Bencze László (Rallycross Egyesület Kölesd), 3. Orsós Zsolt (Harc). Közép kategória (1201-1600 köbcentiig): 1. Juhász Imre (Oroszlány), 2. Major Attila (Szekszárd), 3. Kaszás Tamás (DTSE). Nagy kategória (1601-2000 köbcentiig): 1. Sárközi Róbert (Devecser), 2. Rácz Zoltán (Rallycross Egyesület Kölesd), 3. Farkas Péter (Harc). Szöcske kategória: 1. Haraszti László (Alsónyék), 2. Gábor Krisztián (Bátaszék), 3. Benizs Krisztián (Bátaszék).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!