Sport

2013.10.03. 12:51

Izgalommentes szekszárdi továbbjutás

Továbbjutott a Magyar Kupa 3. fordulójába a Szekszárd női kézicsapata, miután simán győzött a Nagyatád ellen.

TEOL/B.L.

Magyar Kupa, 2. forduló. Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Rinyamenti KC Nagyatád 34–18 (15–5). Szekszárd. V.: Csányi, Zörgő. FGKC: Schell– Német 1, Farkas A. 5, Weigel 9 (3), Gulya 6, Fauszt 5, Reisch 1. Csere: Mészáros M. (kapus), Zhorela 1, Nagy Sz. 1, Grénus, Csajkó 3, Horváth Zs. 2, Szabó P. Edző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Az NB I/B utolsó helyén szerénykedő vendégek már az utazás előtt feladták a párharcot, hiszen mindössze hét mezőnyjátékossal érkeztek a meccsre. A hazai együttes belső négyese hatékonyan játszott, így a továbbjutás kérdése tulajdonképpen harminc perc után eldőlt.

A szünet után a balkezes Ghetu Andrea kihasználta, hogy két junior korú fiatal védekezik vele szemben – az átlövő hat gólt dobott ebben a periódusban –, de ez is csak arra volt elég, hogy nyolc gólra zárkózzon fel a Nagyatád. A második félidőt a Nagyatádban a 14 éves Vártok Ramóna védte végig. Sikerükkel a Gólyák izgulhatnak, hogy a területi alapon zajló október 10-i sorsoláson ne a Dunaújvárost, vagy a Fehérvár KC-t kapják ellenfélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!