Sport

2016.04.11. 16:59

A gólkülönbség ellenére megizzasztotta Reischéket a Nagyatád

Az utolsó húsz percben tette biztossá sikerét a Rinyamenti KC ellen a listavezető Szekszárdi Fekete Gólyák KC csapata.

Berg Sándor ([email protected])

Női kézilabda NB I/B, Nyugati csoport, 21. forduló
Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Rinyamenti KC 37–24 (16–13).
Szekszárd, 200 néző. V: Juhász, Szilágyi . Szekszárdi FGKC: Schell – Grénus 3, FAUSZT 6, Nagy Sz. 1, Gulya 3, VASAS 7 (1), REISCH 9. Cserék: Tancz, Szalai (kapusok), Weigel 8 (5), Tóth B., Tauker. Vezetőedző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 7/6.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

A mérkőzés elején pillanatok alatt két gólt lőtt az FGKC, de elől-hátul gondjuk adódott, így átvette a vezetést a vendégcsapat (8. perc: 3–4). Gulya sorozatban lőtt 3 góljával azonban ismét a hazaiaknál volt az előny (16. p.: 9–5), amit – a védekezési hibák ellenére – tovább növeltek (25. p.: 15–9). A félidő hajrájában sok helyzetet hagytak ki, és Nagy Renáta révén a vendégek a felére faragták a hátrányukat.

A szünet után folytatódott a szekszárdiak bizonytalankodó játéka, a kapuban is alig volt védett labdájuk (40. p. 20–16). A mérkőzés utolsó harmadára kicsit szigorúbb lett az FGKC védekezése, támadásban Vasas teljesítménye feljavult az első részben is eredményesen játszó Fauszt mellé, aki viszont „szórta” a gólpasszokat. A fáradó nagyatádiakat Reisch révén többször is leindították, s a vendégek a vártnál jobb játékkal sokáig tartották magukat. A végén 13 lett közte, de aki látta, tudja, hogy nem volt ilyen sima a mérkőzés. Junior: 41–19.

Tabajdi Ferenc: – Csoda, hogy az a bizonyos korsó még nem tört. el. Minden mérkőzésen nehezen vesszük fel a ritmust. Ma ismét nagyon sok volt a gond hátul, de a „csatárok” ma hozták a gólokat, komoly mennyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!