Sport

2016.04.28. 10:58

Ajtók nyílhatnak ki Halász Gábor előtt

Elsősorban magának szeretne bizonyítani Halász Gábor, aki szombat este a hamburgi gála főmérkőzésén lép kötelek közé a százszázalékos mérleggel büszkélkedő kazah Issa Akberbajev ellen. Ha nyer, ajtók nyílhatnak meg előtte.

Rónai Gábor ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Halász Gábor (jobbról) tudja, győzelemre, ha felveszi a kesztyűt és keményen odacsap (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

– Megvan a versenysúly?
– Még nem teljesen, két kiló felesleg még van rajtam, de a péntek esti mérlegelésig ez is le fog menni – mondta Halász Gábor, aki két és fél hete tudta meg, hogy nemzetközi címmeccset vívhat Hamburgban, s akinek ilyen rövid idő alatt kellett ledobnia tíz kilót.
– Milyen a közérzete?
– Köszönöm kérdését. Egy kicsit megéreztem, hogy hirtelen ennyit ledobtam, le is ment rólam az izom, de fel vagyok készülve, elszánt vagyok, szeretnék bizonyítani. Van bennem egy kis stressz, de ez ilyenkor természetes.
– Előjönnek még a Benmakhlouf elleni emlékek?
– Azt a meccset nem felejtem el (tavaly Berlinben 34 másodperc után küldte padlóra Halászt az algériai–francia ellenfél, s bár folytatni akarta, a mérkőzés bírája nem engedte ezt, s leléptette az Unio Box Team bunyósát – a szerk.), most is eszembe jutott. De nem azért, hogy elvegye a kedvem, sokkal inkább azért, hogy tanulságként szolgáljon számomra, hogy tudjam, milyen hibát nem szabad még egyszer elkövetnem.
– Felkészült mindenre?
– Nem mondom, hogy nem lett volna jó még egy-két hét, de nincs mit tenni, ennyi idő állt a rendelkezésemre. Ezt pedig szerintem jól kihasználtuk edzőmmel, Jelenics Istvánnal. Azt a munkát, amit terveztünk, azt elvégeztük, most már jöhet a mérkőzés.

– Mire számít a ringben?
– Az ellenfelem egy kitűnő bunyós, amit a mérlege is bizonyít. Tizenhat meccsét kivétel nélkül megnyerte, tizenegyet kiütéssel – szerintem ez minden elmond róla. Otthonában úgy tekintenek rá, mint nálunk Erdei Zsoltra, ráadásul olyan barátai vannak, mint a mindenki által jól ismert Gennagyij Golovkin. A régi orosz iskola képviselői amúgy is egytől egyig kiváló bokszolók. Nagyon kemény srác, több meccsét láttuk és elemeztük ki videón, az első perctől kezdve támad, keményen üt. Oda kell figyelni, nehogy becsússzon egy hiba, mert az végzetes lehet.
– Egy bajnokot legyőzni nem egyszerű, miben lehet reménykedni ilyenkor?
– Semmiben! Fel kell venni a kesztyűt, oda kell állni, és csinálni, amíg lehet. Nem gondolnám, hogy végig bírna verekedni tizenkét menetet, de az eleje biztosan kemény lesz, akkor nem hagyhat ki a koncentrációm. Azzal tisztában vagyok, hogy pontozással nem lehet legyőzni, meg kell verni ahhoz, hogy engem hozzanak ki győztesként.
– Csalódott lenne, ha nem jönne össze? Ha megint nem jönne össze?
– Ha egy jó meccset tudnék bunyózni vele, s pontozással veszítenék, akkor nem lennék csalódott. Ez egy komoly kihívás számomra, egy nagyon erős ellenféllel szemben. Ugyanakkor ez egy hatalmas esély, amellyel ha élni tudnék, akkor ajtók nyílhatnának meg előttem. Sok menedzser, promóter lesz a lelátón a hamburgi sportcsarnokban, szombat este nagy valószínűséggel az is eldől, hogy miként alakulnak a következő éveim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!