kosárlabda

2019.07.18. 13:23

Jó ajánlólevéllel jön az új amerikai légiós

A csapathoz visszatérő Shannon Evans mellé újabb amerikai légióst igazolt a férfi NB I-ben szereplő Atomerőmű SE. Egyre inkább körvonalazódik a paksi keret.

Rónai Gábor

Fotó: MW

Hosszú idő után ismét jól teljesített a bajnokságban az Atomerőmű SE, amely a tavalyi, hatalmas csalódást jelentő tizenegyedik hely után bejutott a legjobb nyolcba, s bár három nullával alulmaradt a címvédő Szolnoki Olajjal szemben, volt esélye a négybe kerülésre. Amióta Dzunics Braniszlav visszatért, teljesen megváltozott az Atom játéka, remek győzelmeket arattak a paksiak, s a szurkolók is kezdtek visszatérni a Gesztenyés úti csarnokba.

Míg a nézők a csarnokba, addig a négyszeres magyar bajnok, négyszeres hazai kupagyőztes Atom a legjobbak közé szeretne visszatérni. Ennek érdekében teljesen megújítják a keretet. A tavalyi csapatból Shannon Evans kivételével összes légiós (Nikola Jevtovics, Amir Williams, Nick Faust, Julian Norfleet, La Dontae Henton) távozott, de elment Medve Máté és Ruják András is – igaz, egyikük sem számított alapembernek az utóbbi időben. Maradt Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Horváth Kristóf és a fiatalok (Kalmár Viktor, Pajor Dávid, Szalai Milán). Az Alba Fehérvártól Lóránt Péter, a Zalaegerszegtől pedig a fiatal Kis Raúl érkezett.

A szezon közben „betegszabadságra távozó” Shannon Evans sérülése már a múlté, a klubtól kapott információk szerint egyre jobb állapotban van, ő biztosan nagy erőssége lesz az új Atomerőműnek. Mellé igazolt le egy újabb amerikait az ASE: Jeremy Harris a legutóbbi szezonban az egyetemi bajnokságban szereplő Buffalo Bullst erősítette. A 2-es és 3-as poszton is bevethető 22 éves, 201 cm magas, 84 kg-os játékos tavaly 14 pontot, 6,2 lepattanót és 3 aszisztot átlagolt az egyetemi bajnokságban, mindemellett az NCAA postseasonjében megrendezett Mid-American Conference Tournamenten tavaly és idén is győzelemre vezette a csapatát, ráadásul a torna MVP-je is lett.

Az Atomerőmű SE augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!