cselgáncs

2020.02.21. 06:56

Németországban Cirjenics Miklósék

Berg Sándor

Cirjenics Miklós

Fotó: Molnár Gyula

Az első aranyéremért utazik ki a magyar küldöttség a hétvégén Düsseldorfban rendezendő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalra. Erre tizenegy cselgáncsozónak van esélye, köztük a paksi Cirjenics Miklósnak, aki vasárnap lép tatamira.

Az Atomerőmű SE 100 kilogrammos súlycsoportjának olimpikonja idén két tornán szerepelt: Tel Avivban a későbbi győztestől kapott ki a harmadik fordulóban, két hete Párizsban viszont már az első körben búcsúzni kényszerült. A helyezetlen szereplések ellenére megtartotta 28. helyét a világranglistán, egy jó szerepléssel közelebb kerülhet a tokiói olimpiához a 29 éves dzsúdós.

A német nagyvárosból Bor Barna révén két bronzérmet (2016, 2017) is el tudott hozni a paksi klub.

A magyar küldöttség, nők: Karakas Hedvig (57 kg), Özbas Szofi (63 kg), Gercsák Szabina (70 kg), Salánki Evelin (78 kg), Szigetvári Mercédesz (+78 kg). Férfiak: Szabó Frigyes és Ungvári Miklós (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Cirjenics Miklós és Vég Zsombor (100 kg), Sipőcz Richárd (+100 kg).

Borítóképünkön Cirjenics Miklós (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!