Paksi Tavaszi Fesztivál

2024.03.11. 20:00

Fesztivál hangulat a nyitó programokon

Szép számú érdeklődő volt kíváncsi a Paksi Tavaszi Fesztivál első hétvégéjének programjaira, amely ezen a héten is folytatódik – számolt be az eseményt szervező Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója, Márkus Zalán.

Gazsó Rita

– Nagyon jól indult az idén induló Paksi Tavaszi Fesztivál, az első hétvégén jelentős számban érkeztek érdeklődők a különböző eseményekre, műsorszámokra. A nyitó nap, március 8-a, a nőnap jegyében zajlott, amelyre szinte megtelt a művelődési ház aulája és a fenti szint előtere –  tudtuk meg az intézményvezetőtől. A 8-i napnak megfelelően nyolc alkotó művét mutatták be egy színes és változatos kiállítás keretében, amelyek között voltak festmények, fotók és pachwork is. Emellett a nap folyamán különböző árusok és szolgáltatók várták a hölgyeket. Az estet Kepes András Két macska voltam című könyvének bemutatója zárta, amelyet mintegy másfél órás dedikálás követett, amely nem csoda, hiszen az előadásra összesen háromszázan látogattak el.

Szalonnasütéssel zárult a Cseri túra (Fotó: M. Gy.)

Túrával, családi nappal folytatódott a fesztivál

Több mint ötvenen – a legkisebbektől a szépkorúakig minden korosztályból – vettek részt a másnapi Cseri túrán, amely igazán jó hangulatban zajlott. Voltak akik családostól, míg mások a kutyájukkal érkeztek. A vezetett kirándulás résztvevői menet közben számtalan érdekességet tudhattak meg az Ürgemezőről, valamint az állatokról, növényekről. A túrázók a Csengey parkolójából indultak és mintegy hét kilométeres túra után a Cseresznyéskert Erdei Iskolához érkeztek meg, ahol – az itt csatlakozókkal – több mint hetvenen zárták szalonnasütéssel a hangulatos napot. A kisebbeknek itt külön programokkal készültek a szervezők: lehetett focizni, különböző népi játékokakt kipróbálni, zsíros kenyeret, lekváros kenyeret enni. Vasárnap hasonlón családias jellegű programokkal várták a látogatókat Dunakömlődön: itt a kicsiknek szóló színházi előadás, meseolvasás, csillámtetoválás és arcfestés színesítették a napot.

Mi várható a héten?

Hétfőtől folytatódik a tavaszi fesztivál, mégpedig a szépkorúaknak szóló programokkal, amelyek között a gondosóra programról, az értékek védelméről, a helyes táplálkozásról, 17 órától pedig a Forma 1 történetéről és jövőjéről tudhatnak meg részleteket az idősek egy-egy előadás segítségével. A nap Jakupcsek Gabriella: Változás és boldogságkeresés 40 felett című előadása zárja, amellyel kapcsolatban komoly érdeklődésre számítanak a szervezők. A hét folyamán egyebek mellett lesz majd kertészeti tanácsadás, operett műsor, rendhagyó irodalomóra, zenés bábelőadás, stand-up comedy est, színes történelmi előadás, többféle koncert, whisky-szeminárium, Tamburazenekari est irodalommal és némi borozással körítve. 

A programok részleteiről itt olvashatnak többet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!