Életérzés

2024.03.10. 21:30

A whisky szerelmeseit várják

Különleges programra, egy whisky szemináriumra várják a minőségi italok szerelmeseit a Paksi Tavaszi fesztivál szervezői március 14-én délután 17 órától.

Gazsó Rita

Dobos Dávid közel egy évtizede a whisky megszállottja, gyűjteményében igazi ritkaságok is fellelhetők

Whiskyt inni életérzés. Egy pohár ebből ebből a borostyánsárga nedűből sikkességet és erőt kölcsönöz nőnek és férfinak egyaránt – fogalmaz Marsalko-Papp Helga, a whisky szeminárium programszervezője, aki kollégáival együtt Dobos Dávid whisky előadással egybekötött kóstolójára várja az érdeklődőket a jövő héten, csütörtökön este. A sommelier, akit országszerte hívnak kóstolók megtartására, sőt nevéhez fűződik az első a szekszárdi Szivartalálkozó megszervezése is, az esten mindent elmesél az italról, amely évszázadok óta lázban tartja a világot, miközben nyolc prémiumkategóriás whisky kerül terítékre.

Egyetlen pohár a whiskyből, ebből a borostyánsárga nedüből, sikkességet és erőt kölcsönöz nőnek és férfinak egyaránt

Whiskykóstoló és előadás 

Az előadásra érkezők érdekes történeteket hallgathatnak a nemes itallal kapcsolatban, miközben megismerkedhetnek a whisky, azon belül a különböző márkák készítésének történetével, fogyasztási szokásaival, de megtanulhatják a kóstolási technikákat, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy az utolsó cseppig kiélvezhessék italukat. 

– Amerika, Írország, Skócia, Japán csak hogy párat említsek. Különböző háttér és mégis mind egy hatalmas világ részét képezi. Nem mindennapi program amit kínálok – ajánlja az eseményt Dobos Dávid. A csütörtöki alkalmon a sommeiler betekintés kínál a whisky több évszázados múltjába, hogy a résztvevők számára is érthető legyen, hogyan lett ez a párlat a kulturális italfogyasztás egyik csúcsa.

Mindent a whiskyről

Az előadás során megtudhatjuk, hogy mi a különbség a whisky és a whiskey között, megismerhetjük, hogy milyen a maláta-, rozs-, gabona-, kevert maláta-, a bourbon, a tennessee, a kevert vagy a pure pot still whisky. Az interaktív kóstolás különlegessége, hogy miközben elsajátíthatnak minden tudnivalót a whiskyről vagy tovább mélyítik ismereteiket, az összejövetel jó lehetőség a résztvevőknek arra is, hogy megismerkedhessenek a hozzájuk hasonló whisky imádókkal.

Limitált a jelentkezők száma

A kóstoló létszáma limitált, a szervezők tájékoztatása szerint maximum 10-15 fő az ideális résztvevő, amelynek nagy része mostanra betelt. A belépőjeggyel látogatható programra már csak néhány jelentkezőt várnak, de természetesen az előadás kóstoló nélkül is meghallgatható, ingyenesen. Ha szeretnék bebiztosítani a helyüket a programra, minél előbb jelentkezzenek a 75 830 353-as telefonszámon vagy a [email protected] email címen. 

Dobos Dávid Szekszárdon az évek alatt hatalmas gyűjteményt alakított ki különleges italokból, amelyről korábban beszélt portálunknak is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában